Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

10646828_10152719357234359_5140297084945683496_nBate vânt de primăvară zilele astea în politică, dar la Constanța e urât, vânt, ploaie, toamnă târzie, factori meteo nefavorabili primarului solar, așa că m-am hotărât să fac o listă ajutătoare de țări primitoare pentru firea zglobie și coruptă a lui Mazăre. Prima înșiruire de acest fel am făcut-o pentru Gigi Becali, dar el n-a apucat să o folosească. Totuși, articolul cu pricina e citit lunar de câteva sute de oameni, cu creșteri considerabile în zilele în care DNA acționează în forță (nu glumesc, când s-a arestat lotul în care era și Gică Popescu, am avut vreo 50 de cititori pe minut la vechitura de text). Nu știu cine sunt acești cititori și n-aș putea spune că mă bucur că le sunt utilă.

Brazilia. Rio de Janeiro și samba par a fi în ADN-ul constănțeanului, dar Rio e un oraș dificil, cu un mix de sărăcie și bogăție, balamuc local și turiști grămadă, care nu îl face tocmai prietenos pentru rezidenți. Mult mai potrivit pentru o ședere pe termen lung, mai ales în cazul unor multi-milionari este Sao Paolo. Acolo, vinerea, zgomotul elicopterelor private care se îndreaptă spre zona de plajă (la vreo 60 de km de oraș) se aude în fiecare casă. Nu-mi închipui situație mai dezirabilă pentru Mazăre decât cea în care, mascat în Suleyman Magnificul, survolează orașul. Mazăre a tot infirmat că deține proprietăți în Brazilia, deși înțelept ar fi să aibă ceva acolo. Brazilia este una dintre țările care nu își extrădeză cetățenii, iar cetățenia braziliană se obține în trei ani, destul de ușor, dacă ai resurse și ești rezident.

Venezuela. Vorba spune că pentru o sumă potrivită de bani, pașaportul venezuelean poate fi al tău în timp record. La fel ca surata Brazilia, această țară își protejează cetățenii în aproape orice circumstanțe. E drept, în Caracas sunt cozi la supermarket la hârtie igienică și sărăcia e din ce în ce mai evidentă, dar, hei, nici Constanța nu e un paradis. Atuurile ei sunt concentrația cea mai mare de Miss Univers din lume și regimul dictatorial cu beretă adorat de primarul nostru. Probabil cel mai frumos loc din țară e Mochima, la Marea Caraibilor, ideal pentru petreceri  yacht și alte extravaganțe fine. Cocaina nu-i o problemă, vine cu vasul la prețuri fără concurență, din țara vecină (Columbia).

Brunei. E un țâști bâști de țară islamică pe insula Borneo din Asia de Sud-Est. Știu că islamic sună neprietenos, dar fratele sultanului avea un harem de sute de femei, mașini numai de aur și palate numai diamante, așa că Mazăre și-ar face ușor prieteni cu preocupări similare acolo. Sigur, n-ar putea ciupi femei pe stradă, dar și-ar putea reloca frumusețile autohtone acolo. Are la dispoziție mare, soare, lux abundent, toate într-o țară coruptă fără acord de extrădare cu România.

Madagascar. Mazăre are pământ în Republica Malgașă, ceea ce îl poate face un candidat la cetățenie, mai ales dacă stimulează financiar niște funcționari potriviți. Insula e o minune, 5% din speciile de animale de pe fața pământului se găsesc aici. Sigur, asta nu-l interesează pe omul nostru, dar poate îl interesează că aproape orice hotel din capitală e și bordel. Ile Sainte Marie e probabil cel mai frumos loc din țară, o insuliță înconjurată de ape azurii, vestită pentru scufundări.

Drum bun!

Tags: Borneo, Brazilia, Brunei, Columbia, Constanta, Madagascar, paradisuri tropicale, Radu Mazare, tari fara acord de extradare cu Romania, Venezuela

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *