De ce să mergi cu mine în Japonia

Am făcut, împreună cu Exact Travel un tur japonez pentru această primăvară și-am pus acolo fix acea Japonie pe care eu o iubesc și o admir. Nu e numai despre văzut, ci și despre experimentat, nu e numai despre marile ei orașe, ci și despre liniștea satelor ei de munte. Primul oraș neeuropean pe care l-am văzut eu vreodată a fost Tokyo. Poate ar fi fost prudent să o iau mai încet, dar așa a fost să fie, așa că am trăit un șoc cultural de proporții. Totul a fost atât de intens încât nu mai aveam răbdare nici să dorm când am ajuns acolo, iar orașul, cu energia lui copleșitoare, ajută la trezie continuă. Așadar, vă invit în Japonia, din 18 aprilie, pentru două săptămâni și iată de ce cred că e bine să mergeți în această călătorie dacă visați la Țara Soarelui Răsare. 

  1. E un tur foarte complet: Kyoto, Osaka, Nara, Hiroshima, Tokyo sunt doar orașele în care vom ajunge. Programul e făcut astfel încât să echilibreze bine locurile de patrimoniu de văzut cu Japonia contemporană, așa cum e ea, specială și neliniștită. 
  2. În program sunt incluse experiențe tipic japoneze: ședere în templu Zen, distracție în cartierele lor nocturne, piețe locale, reședințe istorice de samurai, ferme, sate medievale, ședere în hanuri, băi în ape termale, excursii la munte. Cu extra-costuri (modeste) pot fi adăugate întâlniri cu gheișe, degustări de sake și alte asemenea experiențe. 
  3. Multe dintre mesele incluse (e un circuit cu demipensiune) sunt o introducere în gastronomia japoneză, cu produse specifice zonelor în care ajungem. 
  4. Cazările, de 3 stele și la hanuri sau în locuri neconvenționale, sunt plasate în cele mai bune locuri pentru a înțelege și simți orașele în care mergem. 
  5. Japonia poate fi o destinație dificilă dacă mergi singur, chiar ușor alienantă, mai ales când e vorba de Tokyo. Grupul e limitat la 18 persoane, deci e unul mediu ca mărime, ceea ce ne face destul de flexibili (nu e ca un grup de 30). Vom avea însoțitor de grup vorbitor de japoneză, care cunoaște bine traseul, iar ăsta e un avantaj foarte mare pentru că bariera lingvistică în Japonia e greu de trecut, chiar în situații foarte banale. 
  6. Prețul, 3760 de euro de persoană, deși nu e mic în sine, e bun având în vedere densitatea programului. În el intră avioane cu taxe, demipensiune, experiențe, intrări la obiectivele turistice, cazări, transport cu autocare, dar și cu trenuri de mare viteză (o experiență în sine) sau telegondole acolo unde e cazul. Japonia e o țară scumpă, dar programul e făcut astfel încât cheltuielile suplimentare să nu fie semnificative. 
  7. Agenția de turism care organizează călătoria, Exact Travel, e experimentată serios pe această țară, ceea ce e foarte important. Colaboratorii lor care se ocupă de acest tur sunt oameni care au trăit în Japonia, vorbesc fluent limba, cunosc societatea japoneză bine. Până acum au trimis peste 2000 de turiști în Japonia. Una e să te zgâiești la țara asta ca din spatele unei vitrine, alta e să poți înțelege ceva cu adevărat din ea. 
  8. E un tur plin, dar nu e o alergătură continuă. În orașele importante petrecem suficient timp cât să le și înțelegem, deplasările dintr-un loc în altul sunt gândite astfel încât să fie practice și ușoare, există în timpul lui suficiente momente de respiro cât să nu devină prea obositor. 
  9. Japonia, în sine, e o destinație foarte specială, o țară fundamental diferită de oricare alta din lumea asta. E ceva ce trebuie să vezi și să simți măcar o dată în viață. 
  10. Ne mai trebuie și câte o aventură, din când în când. Și eu promit să fiu un bun partener de aventură :). 

Detaliile exacte ale excursiei le aveți aici. Informații de orice fel și înscrieri, la anamaria[at]caia.ro. 

 

Tags: calatorie in japonia, circuit japonia, exact travel, hiroshima, Japan, kyoto, osaka, Tokyo

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *