Japonia cea mai frumoasă

Vă invit într-o călătorie, nu virtuală, ci reală, într-una din țările pe care eu le iubesc cel mai mult. Două săptămâni, din 18 aprilie, vă propun să trăim o primăvară japoneză, prin temple Zen și metropole uimitoare. Niște trecut și niște viitor, povești cu gheișe din vechime, dar și gheișe contemporane, samurai și călugări, maimuțe leneșe care se dedau la plăcerile izvoarelor termale, un tur de forță și de plăcere pe care îl aveți descris, în amănunt, mai jos. Pentru înscrieri și întrebări, folosiți anamaria [at] caia.ro. 

JAPONIA cu Ana Maria Caia

18 aprilie – 2 mai 2018 (15 zile/13 nopți)

 

Osaka – Kyoto – Nara – Hiroshima – Muntele Koya  – Kanazawa – Takayama – Yudanaka – Hakone – Muntele Fuji – Tokyo

 

 

Orașe vechi și sate pitorești, metropole venite din viitor, cultură urbană de secolul 21, spiritualitate antică, animale sacre, izvoare termale, samurai, gheișe, călugări Zen, munți cu crestele albe și cireși încărcați de flori: o Japonie pe care merită să o experimentați, simțiți și trăiți. O primăvară japoneză care vă va arăta o țară cât o lume întreagă.

 

Ziua 1 (Miercuri, 18 aprilie 2018). BUCUREȘTI – OSAKA

 • Ne întâlnim cu Ana Maria la ora 04:00 în Aeroportul Henri Coandă și plecăm spre Frankfurt la 06:15 cu zborul LH1423;
 • Sosim în Frankfurt la 07:45 și plecăm în continuare spre Osaka cu LH740 la ora 13:20.

 

Ziua 2 (Joi, 19 aprilie 2018). BINE AȚI VENIT în JAPONIA!

 • După sosirea în Aeroportul Kansai din Osaka la 07:40 (zbor de 11 ore) facem transfer la Kyoto la hotel, pentru check-in și odihnă.
 • În seara acestei zile ne vom bucura de o cină de bun venit la un restaurant local, aflat la distanță de o plimbare pe jos.
 • Cazare în Kyoto la hotel de 3 stele *, Mystays Shijo sau similar https://www.mystays.com/en-us/hotel-mystays-kyoto-shijo-kyoto/ )
 • Mese: cină la un restaurant local.

 

Ziua 3 (Vineri, 20 aprilie 2018). KYOTO, INIMA ISTORICĂ A JAPONIEI

 • Începem explorarea Japoniei cu partea ei tradițională, istorică în Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimonial UNESCO. Ne adaptăm încet la stilul de viață al locuitorilor din Kyoto.
 • Colindăm străduțele care în alte vremuri erau pline de samurai și gheișe, vizităm castelul Nijo-jo, reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu, dar și facem cumpărături în vestita piață Nishiki, acolo unde găsiți obiecte tipic japoneze, uneori făcute cu măiestrie, de membrii aceleiași familii, generații la rând. Descoperim apoi Kinkakuji sau Templul de Aur, și Ryoan-ji, Templul Dragonului Pașnic, cunoscut pentru grădina lui Zen cu 15 pietre, unde veți avea o surpriză vizuală.
 • Opțional, puteți participa la o demonstrație de Ceremonia a Ceaiului (cost suplimentar: aproximativ 19 €/persoană)
 • Cazare în Kyoto la hotel de 3 stele *
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la un restaurant local.
 • Transport: public.

 

Ziua 4 (Sâmbătă, 21 aprilie 2018). KYOTO – NARA – KYOTO

 • Din Kyoto ne îmbarcam în trenul local spre Nara, prima capitală a Japoniei, experimentând legendara punctualitate a căilor ferate japoneze. Vedem aici cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu, adăpostit de Templul Todai-ji, impresionant și minuțios decorat, construit din lemn.

Ne vom plimba prin Parcul Nara, paradisul căprioarelor, mult mai blânde decât ale noastre, data fiind reședința lor urbană. Peste 1200 de căprioare locuiesc în Nara și sunt considerate mesagere ale zeilor shintoiști. Dacă vremea ne permite, vizităm Kasuga-taisha, venerat templu shintoist, dedicat zeității protectoare a orașului.

 • După-amiază, la întoarcerea spre Kyoto, vizităm templul shintoist Fushimi Inari-Taisha, vestit pentru cele peste 10000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare. Templul este dedicat zeității orezului, Inari. Veți vedea o sumedenie de statui ale unor vulpi, pentru că vulpea este considerată mesager al zeității Inari. Revenim apoi la hotel și ne pregătim pentru cina la restaurant.

Opțional, putem participa la o întâlnire cu o gheișă, cu dans și sesiune de întrebări și răspunsuri (cost suplimentar: aproximativ 45 €/persoană-minimum 10 persoane)

 • Cazare în Kyoto la hotel de 3 stele *
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la un restaurant local.
 • Transport: public.

 

Ziua 5 (Duminică, 22 aprilie 2018). KYOTO –MUNTELE KOYA

« Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Osaka, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână doar cu lucrurile necesare pentru 2 nopți/ 3 zile.

 • Continuăm cu unele dintre cele mai emblematice atracții din Kyoto: Calea Filozofiei, Sanctuarul Heian (Heian este denumirea veche a Kyoto) și Kiyomizu Dera, Templul Apei Pure. De la înălțimea acestuia din urmă, vom admira cireșii care domină peisajul.

Mergem la gara Kyoto, de unde luăm trenul către Osaka și apoi o combinație de tren și telecabină ce ne va duce pe Muntele Koya, unde ne vom petrece noaptea într-un templu, întocmai ca pelerinii care vin aici să se reculeagă. Regiunea a fost timp de generații locul sfânt de pelerinaj pentru adepții sectei budiste Shingon, iar templele sunt adăpostite de o pădure cu arbori seculari. Frumusețea solemnă a naturii completează experiența spirituală. Vom avea o cină tipică pentru un templu budist, shojin ryori vegetarian și vom dormi pe futon (saltea japoneză folosită ca pat).

« Cazare pe Muntele Koya, la templu

 • Mese: mic dejun la hotel & cină la templu.
 • Transport: public.

 

Ziua 6 (Luni, 23 aprilie 2018). MUNTELE KOYA– HIROSHIMA

 • Continuăm această experiență de (posibilă) iluminare cu meditație la slujba de dimineață și un mic dejun shojin ryori, după care explorăm împrejurimile, vizitând Templul Kongobuji, cu superba sa grădină de piatră și picturile elaborate în stil japonez și Okunoin, cimitirul, unul din cele mai sfinte locuri din Japonia
 • Lăsăm în urmă Muntele Koya și ne îndreptăm spre Osaka și apoi la Shin Osaka, de unde luăm trenul de mare viteză spre Hiroshima. Odată ajunși ne cazam și ne pregătim pentru cină.
 • Cazare în Hiroshima la hotel de 3*, Apa Hotel 3* sau similar

(https://www.apahotel.com/ja_en/hotels/detail.php?id=434 )

 • Mese: mic dejun la hotel & cină la un restaurant local.

 

Ziua 7 (Marti, 24 aprilie 2018). HIROSHIMA – OSAKA

 • Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii. În ciuda momentului îngrozitor din 1945, Hiroshima este în azi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi. Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii. După-amiază vom experimenta deliciile culinare ale Hiroshimei și vom gusta preparatul vedetă al gastronomiei locale: okonomiyaki, sugestiv numit de americani “Japanese pizza”.
 • Luăm apoi trenul către Osaka, orașul comedianților și al luminilor de neon. Facem check-in-ul, lăsăm bagajele la hotel și mergem în Dotonbori, cartierul care nu doarme niciodată. Dotonbori, un district de distracții nocturne foarte animat, reușește să combine elemente de secolul 17 cu halucinante lumini colorate care parcă vin din viitor.
 • Cazare în Osaka la hotel de 3 * (Apa Hotel Shinsaibashi sau similar)

https://www.apahotel.com/ja_en/hotels/detail.php?id=198

 • Mese: mic dejun hotel & cină la un restaurant local.

 

Ziua 8 (Miercuri, 25 aprilie 2018). OSAKA – KANAZAWA

 • De la exuberanța Osakăi, ne îndreptăm spre nord-est, către orașul de aur al coastei. Kanazawa a fost numit astfel datorită artizanilor ce lucrau exclusiv cu foiță de aur. Kanazawa își arată și astăzi, în diverse moduri, ADN-ul artistic, mai ales în excepționala grădină Kenrokuen, una dintre cele mai frumoase trei grădini japoneze, dar și în muzeul ei de artă contemporană, cu o arhitectură aparte și colecții cunoscute la nivel mondial.

Ne vom imagina vremuri de altădată, explorând Piața Omicho, ce datează încă din perioada Edo. Vom merge pe străduțele din districtul Higashi Chaya, zonă cunoscută pe vremuri pentru mulțimea caselor cu gheișe. Continuăm ziua cu o vizită în districtul Nagamachi la Casa Nomura-ke, reședința restaurată a unei familii de samurai, unde vom învăța despre felul în care trăiau acești luptători în vremurile lor de glorie.

 

Ziua 9 (Joi, 26 aprilie 2018).  KANAZAWA – SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA

 • În dimineața acestei zile plecăm cu autocarul privat spre munți, într-un sat cu o arhitectură și cultură aparte. Shirakawa-go a fost declarat obiectiv UNESCO și este un sat pitoresc, cu case țărănești, construite în stilul inconfundabil Gassho-zukuri. E un paradis rural, cu câmpuri verzi și izvoare cu apă proaspătă, cu oameni mândri de istoria lor care îi invită pe călători în locuințele lor și le povestesc despre stilul lor de viață, deloc ușor, în inima munților.
 • După vizita la reședințele familiilor Nagase sau Wada, mergem mai departe spre Takayama, un mic oraș feudal ce si-a păstrat amprenta tradițională cum puține alte orașe japoneze au reușit. Ne plimbăm pe strada Sannomachi în orașul vechi, cu case din perioada Edo (1600-1868), când orașul prospera datorită negustorilor locali înstăriți. Ne colorăm ziua cu o vizită la Yatai Kaikan, Expoziția de Care Alegorice, după care urmează transfer la hotel și cină.
 • Opțional: degustare de sake în Takayama, la o distilerie locală (cost suplimentar: aproximativ 15 €/persoană)
 • Cazare în Takayama la hotel de 3 *(Takayama Ouan sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la restaurant.
 • Transport cu autocar privat.

 

Ziua 10 (Vineri, 27 aprilie 2018). TAKAYAMA – MATSUMOTO – YUDANAKA

 • Începem ziua devreme, în piața de dimineață din Takayama, sursă de mâncare proaspătă și produse artizanale lucrate cu mare drag și seriozitate de către meșterii locali. Ne vom împrieteni foarte repede cu bătrânicile joviale și micii producători de la tarabe. După ce ne tratăm cu câteva glume și gustări, vom urma cursul râului până la Castelul Matsumoto. Castelul Matsumoto, Castelul corb, este ultimul castel original ce a rezistat din era feudală. După ce vizităm această minune a istoriei, ne vom plimba pe vechile străduțe ale castelului, încadrate de mici prăvălii și galerii interesante ce ascund adevarate comori.
 • Ne desprindem de lumea captivantă din Matsumoto și continuăm spre Yudanaka, pentru a vizita pe traseu și o fermă de wasabi. Petrecem noaptea la un ryokan – han tradițional japonez. În Yudanaka unde ne relaxăm la onsen (izvoare cu apă fierbite, ape termale), o adevărată instituție japoneză. Cina va fi tipică pentru această regiune, cu cele mai alese bucate.
 • Dacă timpul ne permite, vizităm și Parcul Jigokudani, cunoscut pentru maimuțele sale de zăpadă care se îmbăiază în izvoarele termale.
 • Cazare în Yudanaka la ryokan
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la ryokan.
 • Transport cu autocar privat.

 

Ziua 11 (Sâmbătă, 28 aprilie 2018). YUDANAKA – HAKONE, Muntele Fuji – TOKYO

 • Dacă nu am reușit în ziua precedentă, începem această zi cu o plimbare revigorantă până la Parcul Jigokudani, casa curioaselor maimuțe de zăpadă. Admirăm flora și fauna locale și ne delectăm cu imaginea familiilor de macaci care se încălzesc în apa fierbinte a izvoarelor termale din mijlocul naturii.
 • După plimbarea de dimineață, trecem de la frumusețea montană a Alpilor Japoniei la splendoarea vulcanică a regiunii Hakone. În calea noastră spre rezervația naturală, vizităm Muzeul Itchiku Kubota, dedicate tehnicilor de vopsire a materialului pentru kimonouri și facem un popas fotografic în zona Lacului Kawaguchi.
 • Dacă Vulcanul Hakone este liniștit și vremea ne permite luăm telecabina către Valea Owakudani, pentru a degusta o specialitate locala: ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că pot prelungi viața cu până la 7 ani. Noi sperăm să fie chiar așa!
 • Admirăm Muntele Fuji de la Hakone – cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a vulcanului perfect, muntele sacru al Japoniei.
 • Pe seară ne relaxăm la un SPA cu ape termale, deci nu uitați să luați costumul de baie! Se pot împrumuta gratuit prosoape.
 • Plecăm spre Tokyo
 • Cazare în Tokyo la hotel de 3*, situat chiar lânga Parcul Ueno (Hotel Parkside, Ueno) sau similar
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la restaurant.
 • Transport cu autocar privat.

 

 

Ziua 12 (Duminică, 29 aprilie 2018). TOKYO

 • Astăzi vom începe să explorăm unul dintre cele mai uluitoare orașe ale lumii: Tokyo. Vedem jungla urbană, cu zgârie-nori și clădiri futuriste, cu reclame halucinante și un ritm de viață care emană o energie specială.
 • Vom folosi mijloacele de transport în comun (o experiență în sine la Tokyo) și începem aventura urbană cu Muzeul Fukagawa Edo, Templul Asakusa, unul dintre cele mai vechi și populare temple din Tokyo. Rămânem pentru cumpărături în Nakamise, zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.
 • Opțional: atelier de Taiko – tobe japoneze- (cost suplimentar: aproximativ 38 €/persoană)
 • În a doua parte a zilei vizităm renumitul Parc Ueno și Akihabara, cartier dedicat electronicelor, care în ultimii ani a căpătat renumele de epicentru japonez al culturii otaku.
 • Cazare în Tokyo
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la restaurant.

 

Ziua 13 (Luni, 30 aprilie 2018). TOKYO

 • Începem această nouă zi cu o vizită în inima orașului, la Sanctuarul Meiji. Înconjurat de vegetație bogată, Meiji deține un loc aparte în shintoism. Facem unele dintre cele mai distractive poze din Tokyo în Harajuku și pe Strada Omotesando, mecca tinerilor japonezi pasionați de modă și cosplay, după care ajungem în iconica intersecție Shibuya, una dintre cele mai aglomerate noduri urbane din lume.
 • Încheiem ziua în Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde chiria pe un metru pătrat poate să ajungă și la 100.000 de Euro!

Opțional, putem merge în Kabukicho, cartierul roșu al orașului, unde vom vedea o Japonie ciudată care cu siguranță vă va produce uimire.

 • Cazare în Tokyo
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la restaurant.

 

Ziua 14 (Marți, 1 mai 2018). TOKYO

 • Continuăm să descoperim un Tokyo modern și inovativ în Odaiba – cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială, de unde privim Rainbow Bridge și mergem cu trenul Yurikamome – cale ferată complet automatizată ce trece prin unele dintre cele mai frumoase locuri ale capitalei japoneze pentru a ne bucura de panorama urbană impresionantă a orașului.
 • După o scurtă plimbare cu barca pe râul Sumida, vizităm Hamarikyu, o splendidă grădină japoneză tradițională, străjuită de zgârie-nori.
 • Cazare în Tokyo
 • Mese: mic dejun la hotel & cină la restaurant.
 • Transport public.

 

Ziua 15 (Miercuri, 2 mai 2018). TOKYO – SAYONARA!

 • Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această dimineață și spunem ”Sayonara!”.
 • La ora 10:00 avem transfer către Aeroportul Internațional Haneda, iar la 14:05 ne îmbarcăm la cursa LH717 spre Frankfurt. Ajungem la 18:45 și continuăm la 20:30 (LH1422) spre Aeroportul Henri Coandă București unde aterizăm la 23:45.

 

TARIFE ȘI SERVICII – 3760 euro de persoana/cu taxele de aeroport incluse. Grup de maximum 18 de persoane.

 

Note: *Tariful este calculat pe persoană/loc în cameră dublă. Grupul maxim este de 18 persoane.

 

PROGRAMUL INCLUDE:

✓ Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale, pe toată durata programului;

✓ Transport cu avionul București – Osaka /Tokyo  – București;

✓ 11 nopți cazare la hoteluri de 3 stele; 1 noapte la Ryokan (hotel traditional), o noapte la templu

✓ Regim de masă: demipensiune;

✓ Activitățile și intrările la toate obiectivele turistice conform programului;

Transport conform programului (autocar privat in zilele 8 – 11, 2 trenuri de mare viteză și 2 trenuri express în ziua 5, transport public în zilele 1 – 7, respectiv 12-15);

Transferuri de la aeroport la hotel în Osaka și de la hotel la aeroport în Tokyo;

✓ Ghizi locali;

✓ BONUS: Asigurare Travel (asigurare medicală și asigurare storno – se vor emite în momentul încheierii contractului de comercializare a serviciilor turistice-).

PROGRAMUL NU INCLUDE:

×  Alte mese decât cele menționate în program;

× Excursiile opționale;

× Băuturile alcoolice și nealcoolice;

× Cheltuieli de natură personală;

×  Bacșișuri pentru ghizi locali și șoferi (50 € de persoană, suma se va înmâna însoțitorului de grup);

× Taxe de depozitare pentru bagaje în gări.

 

 

 

Notă: *Orarul de zbor poate fi modificat de către compania aeriană până la data plecării, independent de voința agenției, urmând să fiți anunțat în eventualitatea acestui fapt.

 

 

CONDIȚII DE REZERVARE:

 • Pentru rezervare fermă, se va plăti un avans de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minimum 20 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru rezervările făcute cu mai puțin de 20 de zile înainte de plecare, se va achita integral.

 

​ACTE NECESARE:

 • Pentru călătoria în Japonia aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni din momentul plecării;
 • Pentru deținătorii de pașapoarte provizorii este necesară obținerea de viză turistică.

 

 

OBSERVAȚII:

 • Grupul va avea însoțitor vorbitor de japoneză, pe tot parcursul programului;
 • Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective fără a altera conținutul programului;
 • La hotelul tradițional japonez –ryokan cât și la templu, nu toate camerele sunt dotate cu baie privată; această facilitate vă va fi oferită în limita disponibilității hotelului
 • Accesul în hotel se face începând cu ora 15:00, ieșirea din hotel se face până în ora 10:00;
 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul japonez de resort; distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului sau conducătorului de grup să vă informeze cu exactitate asupra lor;
 • Exact Travel Club nu poate garanta camere de fumători/nefumători decât în limita disponibilității hotelurilor partenere;
 • În ciuda diversității de legume folosite în bucătăria japoneză, există o gamă foarte limitată de produse 100% vegetariene sau vegane (post). Vă rugăm să țineți cont că nu putem garanta meniuri vegetariene sau vegane, decât în limita disponibilității, la hotelurile și restaurantele partenere;
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
 • Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui să prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu-i însoțește (după caz), obținut la notariat; în cazul în care adultul însoțitor nu este unul dintre părinți, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazierul judiciar;
 • Taxele de aeroport sau orarul de zbor pot fi modificate de către compania aeriană în situația impunerii acestui lucru, independent de voința agenției Exact Travel Club.

 

Tags: aventură, calatorie, hiroshima, Japonia, kyoto, templu, templu de munte, Tokyo, zen

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Pingback: De ce să mergi cu mine în Japonia | Depozit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *