De ce ies în stradă? 7 motive pentru protestul de astăzi

Întotdeauna, în jurul protestelor de stradă, s-a creat câte o pâclă groasă de prostie și manipulare, cu ajutorul neprețuit al televiziunilor exotice care încă emit în spațiul românesc. Cea de acum e mai tare decât toate, cu o teorie forte, pe care nici cei subdezvoltați mintal n-ar mai putea-o înghiți, că președintele i-un piroman care dă foc la cluburi ca să dea lumea jos guvernul bun de la PSD, vreme în care, cei care nu-s convinși de incendiu să iasă sunt trași afară din casă de serviciile secrete. De fapt, eu am 10 motive bune pentru care diseară o să fiu în stradă. Și dacă trebuie, și-n altă seară și tot așa, până când ceva o să miște și-n țara asta.

  1. Guvernul Grindeanu trebuie să guverneze pentru cetățeni. El nu trebuie să cadă, e un guvern legitim, proaspăt desemnat, care trebuie să-și facă treaba cu responsabilitate pentru România. A schimba un guvern cu altul, până la capătul lumii, nu e nicio soluție pentru nimeni. A-l responsabiliza este.
  2. Guvernul Grindeanu să retragă ordonanța de urgență care protejează corupții și să nu facă pași înspre o lege care ar proteja corupții. Corupția este o problemă uriașă pentru România, iar consecințele ei nu se măsoară numai în cantitatea de bani pe care acești oameni o fură, ci într-un sistem mafiot care perturbă toate piețele (private), care oprește dezvoltarea normală a țării, se măsoară în victime numărabile produse de un sistem de sănătate praf și într-un dezastru național care se numește sistemul de educație.
  3. Miniștrii, parlamentarii, președintele țării trebuie să înțeleagă că ei sunt angajații poporului și puși în funcție de popor să îl servească. Ei nu sunt aleșii lui Dumnezeu, ci sunt niște angajați care au un angajator. Angajații au responsabilități față de angajator, precum și angajatorul are responsabilități față de angajați. Așa trebuie să meargă lucrurile, iar în acest caz angajatorul trebuie să facă presiuni ca angajații lui să-și facă treaba.
  4. Clasa politică din România e defectă. Partidele sunt niște găști închise, ceea ce a dus la deteriorarea resurselor umane din interiorul acestor partide. Dacă cetățenii vor refuza să mai fie conduși de proști, dacă cetățenii vor face presiuni asupra acestor partide, poate că noua generație de politicieni nu va mai fi compusă din cărători de genți ale vechilor politicieni, ci din oameni cu intelect și comportament decente.
  5. Suntem o societate divizată, dominată de un individualism feroce, lipsită de simț comunitar. Manifestațiile de stradă sunt un bun exercițiu de ieșire din acest cerc vicios, sunt un bun exercițiu de coeziune socială. Nu cred că votanții PSD doresc iertarea corupților sau eliberarea din pușcării a pedofililor, suntem în aceeași oală, nu în alta.
  6. Politicienii trebuie presați să-și respecte la virgulă promisiunile din campanie. Programul de guvernare PSD are multe puncte pe care personal le cred aberante, dar el este, de fapt, contractul pe care PSD l-a încheiat cu votanții lui. Prin urmare, ies în stradă ca acest guvern să facă fix ce-a spus că face, până la ultima măsură, iar votanții PSD ar trebui să facă același lucru. Protecția corupților nu apărea nici la măsuri urgente, nici la măsuri mai puțin urgente.
  7. Teoretic suntem liberi, practic suntem bolnavi de obediență. Involuntar, ne creștem copiii în același spirit al supușeniei mute, în care nemulțumirile se toacă numai în spațiul privat, sub formă de văitături. Mișcările de stradă care reacționează la ticăloșia politicienilor arată că cetățeanul își poate trăi libertatea. Cu folos. Pentru copiii noștri e important să vadă asta.

La ora 17 se ia ceaiul la Universitate. La ora 18 se pornește în plimbarea de seară. La ora 21 ar trebui să iasă prim-ministrul ales să ne explice exact când o să mărească pensiile, salariile și să-și ceară scuze că a încercat să scape corupții de pedeapsă. La ora 22 ar trebui să fim acasă să ne uităm la un film mișto.

Foto de Matei Buță pentru Șapte Seri.

Tags: coruptie, Dragnea, Grindeanu, manifestatii, mars Guvern, mars Universitate, proteste

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *