Cum îţi vine pofta de călătorie

photo(10)Răscoleam prin nişte cărţi pentru copii, pentru că pe 31 mai, la Târgul de Carte, la ora 4 după-amiază, am fost invitată de Editura Art să citesc copiilor ceva, orice. Şi-am deschis Tom Sawyer detectiv şi Tom Sawyer în străinătate, m-am împiedicat de vorbele de mai jos şi mi-am dat seama că nu ştiam că eu sunt de fapt bolnavă de frigurile primăverii.

“Tot cugetând aşa de unul singur, îţi cauţi un locşor sus pe deal, la marginea pădurii, te-aşezi acolo şi te uiţi în vale, la marele Mississippi! Străbaţi cu ochii până hăt departe, dincolo de debarcaderele unde buştenii par învăluiţi în ceaţă şi fum, de-atâta depărtare. Şi totu-i tăcut şi solemn, de parcă toţi cei dragi ar fi murit, şi aproape că ai vrea şi tu să fii mort, ca să se isprăvească odată cu toate! Ştiţi ce e asta? Frigurile primăverii! Aşa se cheamă. Iar când te apucă, doreşti – nici nu ştii, de fapt, ce doreşti, dar te doare inima, aşa de aprig doreşti! Te-apucă, mai ales, un dor de ducă, simţi că ai vrea să pleci de lângă lucrurile vechi pe care-ai ostenit să le tot vezi, şi c-ai vrea să vezi altele noi. Aşa e: doreşti să pleci şi să umbli hai-hui, să ajungi departe, pe meleaguri străine, unde totu-i misterios, minunat şi romantic. Iar dacă asta nu se poate, te mulţumeşti şi cu mai puţin – te duci oriunde se poate, numai ca să evadezi, ba mai şi zici c-ai avut noroc.”

Dacă vi s-a făcut poftă şi nu ştiţi cum s-o rezolvaţi, intraţi pe http://www.paravion.ro/concurs-rfi, lăsaţi o întrebare pentru mine sau invitaţii mei  la emisiunea de călătorii de pe RFI şi intraţi într-o tragere la sorţi pentru un sejur în Rodos (pentru două persoane).

Enhanced by Zemanta
Tags: călătorii, cu Ana-Maria Caia, editura Art, emisiune de radio, Mark Twain, Mississippi, New York City, radio RFI, România, targul de carte, Tom Sawyer detectiv si Tom Sawyer in strainatate

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *