Concurs “combinaţia perfectă”: înscrieri cu dragoste

pozăParavion organizează pentru cititorii www.caia.ro un concurs de poveşti de călătorie despre “combinaţiile voastre perfecte” dintr-un oraş, sat, cătun, locşor din lumea asta. Câştigătorul se alege cu două bilete de avion către Barcelona, Berlin, Londra, Madrid sau Roma. El hotărăşte destinaţia, el hotărăşte când zboară. Detalii tehnice mai multe aveţi aici.

Am primit deja puzderie de texte şi am hotărât să vă încânt cu nişte fragmente pline de sentiment, pentru că, pare-mi-se, iubirea asta intră-n orice combinaţie perfectă. Voi publica doar iniţialele autorilor pentru că la jurizare  voi trimite textele fără semnătură către Remus Vişan şi Răzvan Marc.

Cenuşărelul scoţian, de C.D.

“Dacă prima parte era o surpriză de care aflasem cu puţine zile înainte de zbor, cidrul era răsplata binemeritată pentru că mă trezisem devreme în Hendon ca să-l aştept pe Făt-Frumos pletos şi fără kilt la Victoria Station, care sosea nu pe un armăsar alb, ci cu Megabus-ul din Glasgow. Nu, n-am băut cidru la 8 dimineaţa. La ora aceea am început o plimbare pe malurile Tamisei, până în zona Docklands. Au intrat, pe rând, în combinaţie, The Wallace Collection unde ne-am ciocnit coifurile (şi doare!), Hyde Park şi Kensigton Gardens numai bune de târşâit picioarele prin frunzele căzute şi alergat după gâşte sălbatice, fish’n’chips, Gara St. Pancras. Magners am băut în Sherlock Holmes Bar chiar înainte ca Cinderella Man să se întoarcă, la miezul nopţii, în Glasgow.”

O furtună sub chiparoşi, de B.T.

” A venit o ploaie torențială. Luminile care îmbracă Câmpul Miracolelor făceau sa vedem ploaia aceea ca prin vis, atmosfera era neclară,  ca și când ai ochii plini de lacrimi. Ne-am adăpostit sub un chiparos mai bogat. Mirosea minunat în jur și m-am simțit atât de liniștită, cum nu știu dacă m-am mai simțit vreodată într-o călătorie. Atunci am mulțumit pentru prima dată cu toată ființa mea, pentru că sunt, pentru că respir, pentru că sunt acolo cu El, pentru că am o viață imperfectă de care mă bucur.”

Iubire la Braşov, de E.V.

” Timpul s-a oprit în loc într-un foişor de pe Tâmpa. Afară erau sigur minus 10 grade. Oraşul strălucea, zăpada era mai mult decât cristalină, iar noaptea era luminată de mii de beculeţe. Atunci i-am oferit iubitului meu un ceas care a oprit timpul în loc pentru o clipă şi l-a pornit pentru o veşnicie împreună. Acum, după şapte ani, orice orologiu din oraş îmi vesteşte că trăim spre veşnicie fericiţi unul alături de celălalt şi alături de cei doi prunci blânzi şi oacheşi!”

Călătorie imaginară. În doi. de A.M.

” Zilele trecute am călătorit cu gândul până în Barcelona. L-am luat şi pe el cu mine, nu din simplă obişnuinţă, ci pentru că e mereu prezent în gândurile mele. Ne-am aruncat câteva haine într-un geamantan, am pus aparatul foto în geantă şi am pornit spre marea aventură. În avion,  am simţit tot timpul un soi de fluturi năzdrăvani, deşi niciodata nu am rău de înălţime. Erau emoţiile de vină, pentru că fiecare călătorie e ca o carte bună, ai mereu emoţii create de suspans şi curiozitate, la primele pagini. (…)După o porţie generoasă de fericire, dăm o fugă până la Muzeul Pablo Picasso, căci tentaţia este aproape irezistibilă. Vreau să îi fac şi lui pe plac şi îl răsfăţ cu o vizită la Muzeul FC Barcelona. Se uită la mine ca un copil când primeşte o jucărie nouă. Şi aşa duşi de val, rătăcim pe străzile Barcelonei în căutarea unei noi aventuri până ce aud o voce enervantă : Urmează staţia Piaţa Romană, cu peronul pe partea dreaptă…

Love and the City, de A.T.

“Am avut ocazia să asistăm la o cerere în căsătorie, chiar la câțiva pași de noi. În inima New York-ului asta era combinația perfectă: iubire împărtășită cu oameni din toate părțile lumii. Răspunsul da, urmat de aplauze ca la un concert, mi-a făcut inima mică. Probabil la fel de mică a fost și inima blondinei mele, căreia îi sclipeau ochii, când a văzut că nu putem urca în coroana Statuii Libertății fără rezervare. Pentru mine nu era o supărare, eram în New York.”

Asta a fost selecţia de azi. Concursul se încheie pe 1 august, aştept textele voastre, despre iubire sau ba, la anamaria@caia.ro.

 

 

Enhanced by Zemanta
Tags: Barcelona, bilete de avion, Braşov, calatorii. combinatia perfecta, concurs cu premii bilete de avion, New York City, Paravion, Piaţa Romană, povesti de iubire, Toscana

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *