Concurs “combinaţia perfectă”: Bruxelles

IMG_3405Două bilete de avion pot fi ale voastre dacă povestiţi o combinaţie perfectă, dintr-un oraş perfect sau imperfect, dar drag vouă. Detaliile le aveţi aici. Una dintre destinaţiile pe care le puteţi alege la acest concurs Paravion este Bruxelles, aşa că o să vă tentez cu două combinaţii perfecte pentru mine.

  • Homari şi Parlamentul European

Creaturi deopotrivă de bizare, Parlamentul European şi crustaceele cu zece picioare fac casă bună în oraşul belgian. Despre homari nu pot să vă comunic decât că se găsesc din abundenţă şi la o decentă calitate în Quartier des Quais, supranumit în vremurile vechi “ventre de la ville”, adică un fel de pântece al oraşului. Sigur, nu numai homarii aterizează roşiatici şi liniştiţi în farfuriile clienţilor, ci şi creveţii ori midiile ori mai arogantele stridii.

IMG_3421După porţia legitimă de bunătăţi pretenţioase, puteţi face o vizită Parlamentului European, o fantezie politică care oricât de fantezie ar fi, are o clădire cu o arhitectură destul de spectaculoasă. Cea mai veche clădire a Parlamentului poartă numele unui socialist belgian: Paul Henri Spaak. S-a născut în 1899, iar mama sa a fost prima femeie senator din Belgia. Cu un aşa exemplu de democraţie în familie, domnul Spaak a avut o carieră remarcabilă de ministru în ţara lui de origine şi a început să promoveze idei pe care se bazează astăzi Uniunea Europeană.

Belgianul mănâncă opt kilograme de ciocolată pe an. Douăsprezece mânâncă elveţienii, iar francezii vreo şapte. Dacă ar număra şi cât mănâncă turiştii care salivează  în faţa vitrinelor meşteşuguite, cu fântâni de ciocolată şi bomboane învelite în staniol, probabil că ar sări consumul la zece kilograme pe puţin.

IMG_3420E ţara care a dat lumii divina pralină, pe care acum o puteţi mânca pofticios lângă un pahar de şampanie în buricul târgului Bruxelles la Alex&Alex. Şi da, e un târg Bruxelles-ul ăsta, e-al burghezilor, al întreprinzătorilor, meşteşugarilor şi pricepuţilor, negustorilor şi producătorilor, iar asta puteţi vedea clar şi bine în Grad Place, adică Piaţa Mare.

IMG_3410Clădiri mari şi frumoase, dantelărie în piatră şi spaţii largi, numai bune de organizat pieţe comerciale, toate dau mărturie pentru un trecut prosper, întemeiat pe munca şi priceperea celor mulţi şi mici. Puteţi vedea Casa Regelui, Casele Breslelor şi Primăria care poartă-n vârf o statuie de trei metri a Arhanghelului Mihail ucigând un diavol.

Acestea sunt combinaţiile mele perfecte pentru Bruxelles. Acestea sunt combinaţiile mele perfecte pentru bilete de avion. Ale voastre care sunt? Dacă îmi daţi mail cu ele puteţi câştiga două bilete de avion date de Paravion. Combinaţia perfectă este o opţiune de căutare care înseamnă că sistemul caută zborul dus şi cel de întors separat. Te duci cu Tarom şi vii cu Wizz Air, astfel încât să plăteşti cel mai mic preţ posibil.

Regulamentul concursului îl găsiţi aici.

 

 

 

Enhanced by Zemanta
Tags: bilete de avion ieftine, Bruxelles, ciocolata belgiana, combinatia perfecta, concurs, homari belgieni, Paravion, Parlamentul European, Paul Henri Spaak, Piata Mare din Bruxelles, Quai

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *