Concurs “combinaţia perfectă”: Barcelona

IMG_4339Două bilete de avion pot fi ale voastre dacă povestiţi o combinaţie perfectă, dintr-un oraş perfect sau imperfect, dar drag vouă. Detaliile le aveţi aici. Una dintre destinaţiile pe care le puteţi alege la acest concurs Paravion este Barcelona, aşa că o să vă tentez cu trei combinaţii perfecte pentru mine.

  • Flamenco + Las Ramblas

Flamenco este andaluz, nu catalan, dar seara, la Barcelona, se aud uneori, din restaurante ori teatre, sunetele sfâşietoare ale cântecelor de amor. Flamenco se dansează pe scenă, dar şi pe mese, toată pasiunea din lume îi posedă pe artiştii care-şi izbesc cu forţă picioarele de pământ şi îşi unduiesc corpurile ca într-un ritual de împerechere al unor păsări exotice. Când termini cu spectacolul (care poate fi aici), te poţi cufunda în atmosfera uşor suprarealistă de pe Las Ramblas, o adunătură de străzi care coboară spre mare. Statui umane şi mici cârciumioare, pieţe, flori, nimicuri, magazine la modă, turişti şi localnici care foşgăie care încotro.

  • Parcul Güell + restaurantul 4Gats

Urci, urci, un munte întreg, El Carmel, ca să ajungi la transpunerea în realitate a fanteziilor lui Gaudi, arhitectul cel mai vestit al Spaniei. Mozaicuri fine, fântâni, coloane, vegetaţie şi forme bizare, în asta constă Parcul Güell. Turiştii fac poză după poză, adevărul e că mai rar ai ocazia să te pozezi cu o salamandră placată cu faianţă colorată ori cu o căsuţă care seamănă cu aceea de prăjituri din Hansel şi Gretel. Gaudi a locuit în parcul pe care l-a creat, parc care se potriveşte de minune cu restaurantul 4Gats. Nu e vorba de pietre cu forme bizare, e un restaurant relativ normal dacă nu şi-ar fi făcut veacul pe-aici Picasso. În sala principală şi-a organizat chiar prima expoziţie. Şi Gaudi era client, ba chiar şi despre Dali se spune că ar fi comandat aici, bineînţeles, homar (care nu era telefon, ca-n opera lui, Telefonul Homar).

  • El Corte Inglés + Mercat de La Boqueria

Să te ferească Dumnezeu de reducerile spaniole. Sunt atât de mari, atât de copleşitoare, că tot cumperi, cumperi până nu mai ştii de tine. O geantă Balenciaga, nişte pantofi de la casa de modă a doamnei Ágatha Ruiz de la Prada, o rochie Felipe Varela? Nu sunt o admiratoare înfocată a marilor magazine, dar El Corte Inglés cu hectarele lui de reduceri este un beteşug de care nu vreau să mă lecuiesc. Niciodată. E un El Corte chiar în Piaţa Catalunia, la doi paşi de Mercat de La Boqueria, minunata lume a jambonului afumat, a fructelor de mare, a fructelor din copaci şi a altor bunătăţi locale. În La Boqueria vezi stilul de viaţă de pe această coastă spaniolă, ghiceşti cum sunt oamenii de aici, după gusturile şi mirosurile îmbietoare. Şi poţi învăţa bucătărie catalană de la şcoala de gătit a pieţii.

Acestea sunt combinaţiile mele perfecte pentru Barcelona. Acestea sunt combinaţiile mele perfecte pentru bilete de avion. Ale voastre care sunt? Dacă îmi daţi mail cu ele puteţi câştiga două bilete de avion date de Paravion. Combinaţia perfectă este o opţiune de căutare care înseamnă că sistemul caută zborul dus şi cel de întors separat. Te duci cu Tarom şi vii cu Wizz Air, astfel încât să plăteşti cel mai mic preţ posibil.

Regulamentul concursului îl găsiţi aici.

 

 

 

 

Enhanced by Zemanta
Tags: Balenciaga, Barcelona, bilete de avion gratuite, Catalonia, combinatia perfecta, concurs cu premii bilete de avion, Dali, El Carmel, El Corte Inglés, Felipe Varela, Gaudi, La Boqueria, Paravion

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *