Istanbul Magnificul, by Paravion

istanbulDe câteva zile un banner clipoceşte pe blog, deasupra, şi vă îndeamnă la o călătorie la Istanbul. Este a doua excursie pe care o adopt, după cea din martie, din Kerala şi este o poveste pusă la cale împreună cu Paravion, cei mai cunoscuţi vânzători de bilete de avion din România. Aşadar, vă invit într-o călătorie în Istanbul. Sunt două pachete diferite de city break, care vin la pachet cu opţiunea (pentru cine pofteşte) de a primi de la mine un program complet, pe ore şi zile, de vizită, făcut în funcţie de dorinţele voastre, de curiozităţile voastre, de timpul vostru acolo. Vă ajutăm, în plus, cu rezervări la un hammam, o cină în mijlocul mării, o croazieră pe Bosfor ori alte vise de alte culori şi feluri pe care vreţi să vi le împliniţi la Istanbul.

ardei iutiDe ce Istanbul?

Pentru că eu nu ştiu vreun oraş mai copleşitor, complet, incredibil, mai parfumat şi mai viu, mai ieşit din tipare şi mai plin de splendori.

Pentru că îl ştiu şi pe faţă şi pe dos şi dacă aş spune că am fost de 10 ori acolo s-ar putea să mint (oi fi fost de 15 ori?).

Pentru că e o destinaţie pentru maniacii cu istoria, împătimiţii cumpărăturilor, îndrăgostiţii de lux, căutătorii de senzaţii, iubitorii de frumos, vânătorii de cool, dependenţii de mare, pasionaţii de mâncare.

Pentru că e lângă noi şi departe de noi în acelaşi timp, ne vorbeşte despre un Orient pe care noi l-am pierdut, dar pe care sufletul nostru îl înţelege.

Excursia vine în două variante diferite.

Pera_Palace_Hotel_Jumeirah_-_Library_RoomPrima variantă îmi împlineşte mie un vis. Este un pachet cu cazare la un hotel ieşit direct din pagini de carte. E legendarul Pera Palace, la care trăgeau pasagerii trenului Orient Express, la finalul călătoriei lor. În camera 411 se spune că Agatha Christie a scris romanul Crima din Orient Express. La câteva camere distanţă, în camera în care a stat Greta Garbo, o cadă superbă cu picioare, evocă mireasma epocii trecute. Despre Pera Palace o să vă mai povestesc în zilele care urmează, el este, pentru mine, ceea ce numesc “lux inteligent”. Pachetul costă de la 560 de euro pentru două zile de cazare, cu mic dejun, avion şi taxe de aeroport. Pentru că e special făcut pentru voi, cititorii www.caia.ro, el poate fi comandat la hotel@paravion.ro şi la anamaria@caia.ro, iar numărul de pachete vândute este limitat.

A doua variantă este un city break cu un preţ foarte bun, la un hotel foarte bun (Diva’s, de 4 stele), în cel mai frumos cartier al Istanbulului, Sultanahmet. Eşti chiar lângă poarta sultanului (Suleyman, nu altul)! 259 de euro costă două zile de cazare, cu mic dejun, avion şi taxe de aeroport. Pachetul ăsta poate fi cumpărat de aici şi este, şi el, cu locuri limitate.

Datele de călătorie sunt: 24-26 mai 2013, 7-9 iunie 2013 şi 21-23 iunie.

 

Enhanced by Zemanta
Tags: Agatha Christie, calatorie la Istanbul, city break, Crima in Orient Express, Greta Garbo, Istanbul, oferta Istanbul, Orient Express, paravion.ro, Pera Palace, Sultanahmet

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Istanbul in flacari | Depozit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *