Vacanta de mogul

marea chineiStăm din ce în ce mai subţire cu mogulii media în ultima vreme, aşa că, în prag de posibilă dispariţie a speciei (unul e prin puşcărie, altul la spital, unul a rămas fără televiziune) m-am gândit să dăm un ochi retrospectiv către o perioadă mai luminoasă din viaţa lor. Aceea în care îşi făceau vacanţele prin locuri luxoase, din afara României. În caz că ne vom face şi noi moguli e bine să ştim care sunt destinaţiile demne de noi.

Sorin Ovidiu Vântu. Este probabil mogulul cu cele mai lungi vacanţe la activ, dar şi cel mai ataşat de două locuri pe care le-a arătat cu generozitate şi angajaţilor lui din trustul de presă (Delta noastră şi Grecia). Destinaţia lui preferată de vară era Elounda Beach Hotel, un resort mega-luxos din Creta, cu vile şi bungalow-uri care costă de la câteva sute de euro până la câteva mii pe noapte. Elounda este de fapt un sat pescăresc, care la 1900 era punctul de debarcare al leproşilor care mergeau înspre o leprozerie dintr-un oraş apropiat. În ultimii 30 de ani însă, odată cu apariţia unor hoteluri spectaculoase, a devenit o destinaţie foarte la modă pentru vedete de tot felul, dar mai ales pentru politicieni. Elound a fost cândva și un fel de Yalta sau Malta, datorită unei neogcieri istorice între Gaddafi (preşedintele libian) şi Mitterand (preşedintele francez), cu referire la retragerea trupelor franceze din Ciad. Jennifer Aniston, de pildă, a stat la acelaşi hotel ca mogulul român.

Punctele forte ale staţiunii sunt: peisajele incredibile, centrele spa din hotelurile de lux, atmosfera încă tradiţional grecească din sat.

Cum faci să-ţi faci vacanţa în Elounda dacă nu eşti mogul: sari peste tot luxul din lume şi te cazezi la un 3 stele cinstit, 50-60 de euro pe noapte, chiar pe plajă şi lângă centrul satului.

Dinu Patriciu. Mogulului de presă scrisă îi place zona insulelor Caraibe. Şi-a cumpărat şi o proprietate, pe St. Martin, o insulă pe care o împart francezii şi olandezii. Partea franceză are o tradiţie binecunoscută de plaje unde se face nudism şi îi atrage pe adepţii naturismului. Partea olandeză, mai business-oriented, oferă turiştilor posibilitatea de a-şi pierde banii la cazinouri. Spre deosebire de alte surori de-ale ei din Caraibe, pe St Martin se poate bea vin franţuzesc la preţuri foarte bune. De asemenea, e un loc bun de a cumpăra haine de firmă fără taxe. Alcoolul este în general ieftin şi cluburile, puzderie.

Punctele forte ale insulei sunt: plajele frumoase, viaţa de noapte, cocktailurile.

Cum să-ţi faci vacanţa în Saint Martin dacă nu eşti mogul: un bilet ieftin cu Air France/KLM depăşeşte mia de euro. Cazare se poate şi la hostel, cu câţiva firfirici pe noapte, dar e păcat să călătoreşti în halul ăsta pe urmele unui mogul, deci ca să stai decent spre luxos, trebuie să plăteşti peste 170 de euro pe cameră, de pildă aici.

Dan Voiculescu. Nu a prea făcut paradă cu vacanţele lui şi s-ar putea (uluitor pentru un mogul!) să n-aibă nici yacht, nici elicopter. Presa l-a prins la final de an în câteva poze alături de angajaţii lui, Badea şi Gâdea, în parcul Prater din Viena. Prin urmare, există posibilitatea ca mogulul de la Antene să se fi dat în roller coaster, în roata uriaşă ori în alte chestii din care pleci ciufulit şi cu multă adrenalină. Dacă n-a făcut asta, atunci poate a vizitat Muzeul Figurilor de Ceară şi şi-a făcut o poză cu Mozart şi o alta cu Angelina Jolie.

Punctele forte ale Vienei: restaurante foarte bune, muzee, pieţe de vechituri fermecătoare, palate.

Cum să-ţi faci vacanţa în Viena dacă nu eşti mogul: te sui în maşină şi în două zile eşti acolo. Vânezi un city break pe bani puţini, ca ăsta de aici.

Dan Diaconescu. E cel mai mic şi cel mai extenuat mogul. E singurul care şi-a făcut averea din media şi singurul care se făleşte cu un yacht şi un elicopter. Cu yachtul îmi imaginez că se dă pe vreo baltă din curtea OTV, pentru că omul nu are timp de dormit, darămite de croaziere. Totuşi, DD a declarat pentru revista Story că a fost în Hong Kong. Cu business class-ul. În Hong Kong. În altă parte a zis că a fost în Singapore. Cum a fost zgârcit în detalii, sper că a în HK a încercat elegantul hotel Peninsula de unde se văd zgârie-norii de pe Hong Kong Island, iar în Singapore fermecătorul hotel cu arhitectură colonială Raffles, locul unde a fost împuşcat ultimul tigru de pe teritoriul statului liliputan, la începutul secolului trecut.

Punctele forte ale celor două destinaţii asiatice: experienţele culinare, cumpărăturile (mai ales obiecte de lux, bijuterii şi antichităţi), natura frumoasă a ţărilor calde.

Cum să-ţi faci vacanţa în Hong Kong şi Singapore dacă nu eşti mogul: stai cu ochii pe Qatar, Air France/KLM, British ori Lufthansa. Pe la vremea asta au bilete de 600-700 de euro spre destinaţiile cu pricina. Cazare ieftină e de găsit, în condiţii rezonabile.

Enhanced by Zemanta

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *