Premiile Tv Mania

În halat de baie, cu ochelari şi scufie, saboţi de doctor olandez din secolul 18, rârâit şi sâsâit şi uşor fonfăit, Dan Teodorescu de la trupa Taxi cânta pe linia melodică a piesei Final Countdown: “Mie nu-mi mai este frică de nimic/Lumea lui Banciu eu am privit”. Dan Teodorescu a făcut, de altfel,  scenariul premiilor Tv Mania, pornind de la premisa că lumea se sfârşeşte conform predicţiilor maya în 16 zile şi e momentul să fim sinceri unii cu ceilalţi, adică Pro Tv cu Antena, Mircea Radu cu Andreea Esca, Măruţă cu Simona Gherghe şi aşa mai departe. Prezentator a fost Vizante, care mai că s-a scuzat că nu e Pavel Bartoş, dar a fost al naibii de bun şi de amuzant. A avut o coprezentatoare frumoasă şi foarte talentată. Pe scenă a fost montat un girofar care se declanşa atunci când cineva spunea o “minciună”, aşa că plicticoasele discursuri ale câştigătorilor deveneau momente pline de haz. De sus, din lojă, de unde am văzut decernarea premiilor, lumea televiziunii din România era destul de pestriţă şi cu destul de puţin glamour, cam cum arată ea şi pe ecranele noastre mai 16:9 sau 4:3. Dacă lumea televiziunii nu prea era la superlativ, spectacolul făcut de Tv Mania pentru această lume a fost, din nou, unul foarte bun de la care realizatorii şi producătorii de televiziune ar avea ce să înveţe.

Şi acum, premiile, în ordinea mea, că am uitat ordinea lor.

 • Cele mai bune ştiri, Pro Tv. Esca era în costum negru, a intrat în joc şi a spus o “minciună” ca să se joace cu girofarul. Cum ea a câştigat an de an, şi-a luat premiul şi s-a cărat repede.
 • Cea mai bună emisiune tabloid, Happy Hour. Rezultatul m-a mirat aici pentru că erau la concurenţă Cancan şi Capatos care produc mai multe zoaie originale. Dar sunt premiile publicului, nu te pui cu publicul. Vizante, mai în glumă, mai în serios, le-a bătut obrazul oamenilor care fac aceste emisiuni pentru imaginaţia bolnavă de care dau dovadă. N-a prea râs nimeni în sală, aia e, suntem toţi în găleata cu lături, deci mai greu să râzi. Singurul moment mai tâmpit al serii a fost produs de Vladimir Drăghia, burlacul ratat al Antenei din sezoanele trecute, care trebuia să înmâneze premiul şi a bâiguit emoţionat şi nepregătit nişte măgării despre emisiunile de tabloid la care el nu se coboară. Măruţă s-a urcat pe scenă şi l-a trimis pe Drăghia să fie personaj al emisiunii Parte de carte (defuncta emisune despre cărţi a Pro-ului) şi si-a cerut scuze de la Esca pentru că i-a întrerupt 10 minute ştirile prin decizia CNA. Măruţă s-a descurcat foarte bine.
 • Cea mai bună emisiune de gătit, Masterchef. Pe scenă au urcat cei trei bucătari. Complimente sincere şi multă admiraţie pentru producătorii show-ului, oamenii în realitate au aşa o carismă de minusculă şi o capacitate de a lega trei cuvinte cu sens atât de redusă încât ce face echipa de producţie este o minune.

 

 • Cea mai bună emisiune de divertisment, Te cunosc de undeva. Pe scenă a urcat şi Augusta Lazarov şi nu am putut să nu mă gândesc cu drag, admiraţie şi nostalgie la câte premii au luat de-a lungul timpului emisiunile create şi produse de Valeriu Lazarov. Pe scenă era şi Adrian Enache, cântăreţul acela bătrân şi bigam care a făcut o glumă cu ceva salariu pe care poate doar cele două soţii ale lui s-o fi înţeles.
 • Cei mai buni comentatori sportivi, Digi Sport. Au urcat doi băieţi tineri şi speriaţi care tot mulţumeau echipei şi povesteau cum de mici au visat să ia premiul ăsta. Vizante îi hărţuia cu glume şi cu girofarul. Am avut impresia că nu se prind de nimic. Poate erau doar emoţionaţi.
 • Alina Alexoi, comentator sportiv TVR a luat premiul Ţopescu de la Cristian Ţopescu. Deşi la Olimpiadă mi-a spart urechile, pe scenă a vorbit domol şi frumos. Ţopescu e mega simpatic.
 • Cel mai bun talent show, Vocea României. Sunt uluită de decizia publicului, mai ales că era la concurenţă cu Românii au talent. Au trimis să ridice trofeul pe câştigătorul turei trecute care a zis că el ştie să cânte, nu să vorbească şi s-a cărat. Două cuvinte puteau să îi dea la el, ce naiba.

 

 • Cel mai popular cuplu de prezentatori, Răzvan şi Dani. Au avut cel mai bun discurs al serii. Pregătit, plin de glume, autoironic, au fost definitiv mişto, mi-a fost drag să văd că sunt unii prin meseria asta care s-ar pricepe măcar să ia un premiu.
 • Cel mai bun serial, Pariu cu viaţa. Pe scenă a urcat  o gaşcă veselă de tineri şi tinere care i-au mulţumit lui Pro Tv că i-a făcut oameni mari. Ar fi fost culmea să nu-i mulţumească. Vizante a spus că se bucură că cu această ocazie tinerii noştri actori au ocazia să calce pe o scenă de teatru (premiile s-au decernat la Bulandra, sala Izvor).
 • Cea mai bună emisiune de reportaj, România, te iubesc. Mie îmi sunt cei mai dragi, dar cu această ocazie am aflat că emisiunea de reportaje de la Digi are un nume profund, dar profund, “Din interior”.
 • Premiul special al juriului s-a dus la Kanal D pentru creşterea din ultima vreme. Ar fi fost de bun simţ să îi dedice premiul lui Suleyman, zic eu.
 • Cea mai bună emisiune de satiră, Cronica Cârcotaşilor. Găinuşă a fost mediu amuzant, ca şi emisiunea lui. Huidu era în sală, nu a urcat pe scenă, Găinuşă l-a pomenit.

Premiile Tv Mania sunt singurele premii de televiziune din România, că nu pot lua în calcul cumătria APTR. La ele votează publicul şi de aceea poate rezultatele sunt uneori surprinzătoare. Visez ziua în care vor exista nişte premii cu jurii numeroase de profesionişti care să judece mulţime de producţii tv. Deocamdată n-avem nici numeroşi profesionişti, nici tone de emisiuni, aşa că ioc premii. Şi mai visez ceva, măcar o emisiune pe posturile tv din România la nivelul de conţinut al spectacolului prezentat de Vizante, scris de Dan Teodorescu şi regizat de Colceag.

Enhanced by Zemanta
Tags: Andreea Esca, Antena 1, Cristian Topescu, Cronica Cârcotaşilor, Dan Teodorescu, Digi, Digi Sport, Florin Dumitrescu, Gelu Colceag, Masterchef Romania, Mircea Radu, Neatza cu Razvan si Dani, premiile TV Mania, Pro TV, Răzvan şi Dani, România, Romania te iubesc, Stirile Pro Tv, Taxi, Te cunosc de undeva, Tv Mania, TVR, Valeriu Lazarov, Vizante, Vocea Romaniei

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Pingback: Trendurile pieței TV, așa cum s-au văzut la Premiile TV mania | Comanescu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *