Vedere din Australia: ursul koala

Pensionarii preferaţi şi mascotele de la Caversham Park, un zoo de lângă Perth, Australia, sunt ursuleţii koala. Prea leneşi să atace fie şi o muscă, micuţele marsupiale îşi văd de viaţa monotonă, dând puţină atenţie turiştilor agitaţi care se pozează cu ei la foc continuu.
Koala e un cuvânt al aborigenilor australieni şi se traduce prin “fără apă”. Asta pentru că frunzele pe care le mănâncă în cantităţi uriaşe acest animal îl hidratează suficient cât să nu bea nici un fel de lichide. Micuţul koala nu e de găsit decât în Australia şi e atât de simpatic încât îţi vine să îl iei în braţe sau acasă cu tine. Nici una din variante nu e posibilă. Prima e exclusă pentru că aparent inofensivii urşi au nişte gheare lungi şi ascuţite cu care, din greşeală, vă pot răni, iar a doua e imposibilă pentru că e un animal protejat, ultimul exemplar din familia lui de animale: Phascolarctidae. Celelalte 11 specii ale familiei sunt deja dispărute. Totuşi, apropierea de koala e posibilă în parcurile naturale, iar gestul cel mai la îndemână, care îi provoacă plăcere este mângâiatul pe spate. Dacă vă întrebaţi cumva cum e blana, ei bine, e moale şi pufoasă, pe măsura look-ului.

Enhanced by Zemanta
Tags: animale, Australia, Biology, călătorii, Caversham Park, Koala, Oceania, parc natural, Phascolarctidae, travel, ursulet koala, vedere, Zoos and Aquariums

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *