Reporneste inima Romaniei. Pe bune?

http://www.flickr.com/photos/bieraugel/5307966608/

ARD şi-a făcut slogan care să completeze logo-ul de firmă de distribuţie de medicamente: “Reporneşte inima României”. Numai câteva motive pentru care nu mi se pare potrivit.

– Băieţii îşi exersează superioritatea: sunteţi morţi şi îngropaţi, vă resuscităm noi. Când ai niscaiva feţe mai obrăznicuţe pe la tine prin Alianţă, poate nu e tocmai oportun să defilezi cu asemenea sloganuri.

– Băieţii sunt lacrimogeni, e o poveste despre inimă, nu despre creier, despre simţire, nu despre raţiune, se asortează cu poeziile pe care le citeşte Udrea în campanie.

– Nu are forţă: re-ul ăla din faţă defineşte bine ce înseamnă alianţa asta. O reîmpachetare, reciclare, refolosire, re, re, până la capăt. Nu e mişto să re.

– Nu are sens: eu repornesc şi vă votez pe voi? De ce? Oricum poporul ăsta facţiunea mai spălată are o opinie execrabilă despre politicieni.Pe de altă parte, cine să-i voteze dacă România e cu infarctul făcut?

– E o tulburătoare referinţă medicală în slogan, care numai pozitivă nu e. Medicii români îşi dau coate cu politicienii să câştige premiul de cea mai hulită categorie profesională. Greu de spus de ce tot PDL-ul face asemenea asocieri (nu e singulară, au avut o campanie în care Băsescu era domnul diriginte). Poate ar trebui să apeleze la un psihoterapeut pentru nişte şedinţe.

– Nu are substanţă: nu înseamnă nimic din chestiile pe care ei le flutură pe la nasul alegătorilor şi nu înseamnă nimic în general. Ce are inima cu banii, mediul de afaceri, debirocratizare, anti-corupţie? Sunt nişte oameni de la ARD pe care eu i-aş vota pentru că au făcut ceva cu viaţa lor, nu pentru că îmi fac cea mai gogonată şi metaforică promisiune, aia cu repornitul inimii.

Ma opresc pentru că logo-ul ăla vesel, cu culori de camere de copii, ma stresează mai tare decât sloganul. Pun pariu că nu l-a vrut Pampersul pentru o campanie cu bebeluşi şi nevoile lor  şi l-a luat de la agenţie de bun Alianţa asta de puştiulici.

Tags: afis, alegeri parlamentare 2012, Alianta Romania Dreapta, ARD, campanie, consultanta politica, Elena Udrea, Felix Tataru, logo, Mihail Neamtu, Monica Macovei, PDL, publicitate, Reporneste inima Romaniei, sigla, slogan

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *