De ce troleele din Bucureşti vor fi curate ca lacrima

unnamedIau eu într-o seară troleul de la Gara de Nord. Locuri libere câte pofteşti, dar cine să se poată aşeza? Pe scaune, o mizerie întărită, veche de luni, poate chiar ani de zile. Vrei să te ţii de o bară. Poate că da, dar dacă nu vrei urticarie, îţi trebuie mănuşi de plastic. Jeg lichid se prelinsese pe ele şi rămăsese înţepenit în forme pe care numai natura ştie să le creeze. M-am uitat înspre tavan să văd dacă nu cumva sunt stalactite de murdărie. Geamurile, la exterior şi la interior, aveau o pojghiţă deloc fină de culoare gri cu accente maro. O capodoperă! Am căutat repede între amintirile mele să văd dacă am printre ele vreuna similară. Nu, autobuzul din Nepal în care pasagerii vomitau în mers, pe geam, nu, nu era mai dezgustător. Dosul străzii din Kuala Lumpur, cartierul chinezesc, în care am ajuns de nebuni, nu, era mai puţin mizerabil. Bătăturile din satele indiene rupte de lume erau bine întreţinute, cu toate animalele care zburdau libere prin ele. Nimerisem în cel mai jegos cu putinţă loc de pe faţa pământului, un fel de latrină plimbătoare pe străzile unei capitale din Uniunea Europeană.

M-am coborât din bomba biologică, mi-am notat numărul de înmatriculare al maşinii şi am scris o jalbă la RATB. În mare, scriu destul de multe plângeri (vă încurajez şi pe voi să o faceţi) şi primesc puţine răspunsuri. Cele mai multe mă plimbă de la primărie la prefectură şi de la poliţie la spital, că în general, toată ţara asta e un NUIO, cum bine scrie acum pe toate zidurile din Bucureşti.

Dar nu, de această dată am primit un răspuns la obiect:

“Stimata doamna Caia,

In primul rand dorim sa ne cerem scuze pentru disconfortul resimtit pe durata calatoriei cu troleibuzul B 08404 din data de 19.07.2014, din cauza starii precare de curatenie, insa acest neajuns s-a datorat unei sincope in activitatea de aprovizionare cu solutii de curatare.

De asemenea, va transmitem ca s-a dispus igienizarea acestuia si totodata s-a efectuat si o verificare la iesirea din depou a celorlalte troleibuze, fiind corectate toate deficientele.

Pe viitor, personalul de intretinere din depou va verifica starea de curatenie din troleibuze, astfel incat acestea sa arate corespunzator.

Va multumim pentru mesaj! “

Acum nu ştiu dacă îmi vine să pup RATB-ul pentru buna funcţionare a serviciului de relaţii cu publicul sau să îl strâng de gât pentru “sincopele” de ani de zile în “aprovizionarea” cu soluţii de curăţat. Şi nu ştiu dacă e să îl cred pe cuvânt. Dacă îl cred, atunci am salvat cu un singur mail igiena transportului public din Bucureşti. Dacă n-am salvat-o, vă rog să îi sesizaţi şi voi la info@ratb.ro .

Tags: Bucuresti, cetatenesti, Kuala Lumpur, mizerie in troleu, Nepal, plangere, RATB, sesizare, transport in comun, trolee

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Ce mi-a plăcut săptămâna trecută (31) | Martie din Post

  2. Pingback: Mizerie cat cuprinde in RATB: Haideti sa facem ceva! | Gardianul.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *