Bradul invizibil. Cum se împodobeşte.

1471743_739086756120397_555987013_nSora mea, Olga Caia şi soţul ei, Vlad Murariu, au împodobit anul ăsta un brad invizibil, care arată minunat. Pentru că mi se pare o idee bună, eco, trendy, ieftină şi inteligentă, l-am rugat pe Vlad să explice cum l-a făcut.

“Îți trebuie:

  • Cam 60 de globuri de mărime medie, ușurele și finuțe, în culori asortate
  • Ață transparentă (se găsește greu dacă o cauți în MegaImage)
  • Foarfece care să taie
  • Câteva coli A4 la culoare cu tavanul camerei în care pui bradul
  • O bandă adezivă sănătoasă, adicpă chiar adezivă
  • O facultate de ingineri terminată 🙂

Poza articol2Timp estimat: Două ore

Cost (minus neuroni prăjiți și febră musculară): 50 de lei.

Poza articol1Cum faci:

1. Taie colile în bucățele lungi de un deget și late de jumătate, împătureşte-le cât mai și găurește-le la mijloc. Trece firul de ață prin hârtie, apoi prin glob și înnoadă-l la ambele capete. Nu te zgârci. Bagă un nod dublu.

2. Fă-ți curaj și lipește firul de tavan cu bucățele de bandă adezivă aproape de capătul cu hârtie. Dacă firul alunecă prin bandă, n-o să faci deranj festiv pe podea pentru că hârtia îl va face să se poticnească la sursă.

3. Începe cu steaua sau cu ce pui tu în vârf, apoi desenează cu restul de globuri “cercuri concentrice”, zice autorul. Mai pe românește, uită-te la un brad și vezi cum tre’ să arate. Așa tre’ să-ți iasă și ție.

4. Așează sub brad frumusețe de instalație cu beculețe, chiar pe parchet dacă nu ia pe nimeni din casă cu transpirații reci pe șira spinării, cadouri în ton și soție binevoitoare care să stea la poze. Adaugă o lumânare cu miros de brad de dragul prietenilor nostalgici.

Crăciun fericit!”

 

Share this...