Concurs. Anais la KidZania, parcul de vis al părinţilor (2)

oraselulCe vreau să mă fac când o să fiu mare? E o întrebare la care dacă răspundeţi în scris, cu un mail la anamaria@caia.ro, puteţi câştiga un week-end la Lisabona în trei, cu tot cu intrare la KidZania, parcul de vis al părinţilor, unde copiii pot experimenta meserii de oameni mari. Unul dintre călători trebuie să fie copil. Concursul se încheie în 8 zile, aşa că grăbiţi-vă! O să vă povestesc despre KidZania, ca să vă fac poftă.

studio tvÎn studio-ul de televiziune din KidZania, viitorii prezentatori de ştiri se pregătesc în cabina de machiaj. După ce şi-au pudrat suficient nasul, se aşează la pupitru şi îşi spun poezia. Care cum pofteşte, ştirile sunt după imaginaţia picilor, asta dacă nu vor cumva să citească prompterul. Într-un colţ de studio îşi fac treabă reporterii, iar la cameră stă o puştoaică atât de mică încât se ridică tot timpul pe vârfuri să vadă prin obiectiv. În regia de emisie nişte puşti la pubertate dau ordine cu siguranţa unor profesionişti. Când emisiunea se termină, toată lumea bate din palme mulţumită.

zidarieO văd pe Anais că se uită cu jind la o casă în construcţie, unde muncitori harnici între 5 şi 10 ani, zugrăvesc pereţii. Se îmbracă repede cu un costum de protecţie şi începe să văruiască. Dacă n-ar fi alături pista de maşini la care să râvnească puştii, probabil că n-am fi mai plecat de pe şantier vreme de o oră. Dăm o tură în viteză cu o maşinuţă şi ne urcăm în avion. Poţi fi pilot, însoţitor de zbor sau pasager, iar destinaţia ţi-o alegi singur.

inghetataDar nu-i vreme de pierdut, fabrica de îngheţată recrutează personal. Se prepară un baton delicios, cu fructe, îngheţat instant cu azot lichid şi cufundat apoi, misterios, în apă fierbinte. Rezultatul muncii se consumă acolo, repede, cu satisfacţie şi mormăituri care indică cât e de bun.

dentistDe peste drum, dentistul şef a pus ochii pe nesăbuiţii care ling batoane de îngheţată şi îi duce direct în cabinet ca să-i transforme în stomatologi. Le face instructajul şi apoi trec la tratat un pacient-păpuşă. Măselele cariate sunt plombate, se face şi-un mulaj de dantură. Învaţă cum se cheamă dinţii, care la ce foloseşte.

politieAnais se înfige în secţia de poliţie, după ce a trecut pe la salonul de frumuseţe să îşi desăvârşească machiajul. Cu pleoapele albastre şi uniforma pe ea, o ia la goană pe străduţele din KidZania în misiune. Trebuie să inspecteze terenul de fotbal, tribunalul şi spitalul de urgenţă. Are şi ustensile pentru adunat obiectele suspecte. La tribunal e mare hărmălaie, avocaţii sunt foarte bătăioşi, la fel şi procurorii. Nimic neobişnuit însă. La spital găseşte o chestie dubioasă, de plastic, o culege, notează în fişă şi se întoarce la ofiţer să raporteze. E felicitată pentru vigilenţă.

Duceţi-i şi pe copiii voştri la Lisabona, o să le placă la nebunie. Propunerea mea: un concurs, cu un premiu care constă în trei bilete de avion la Lisabona (doi adulţi şi un copil sau un adult şi doi copii), oferite de TAP Portugal România, două nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, oferite de hotelurile Sana şi intrare gratuită o zi la parcul pentru copii KidZania. Vârsta copiilor care merg trebuie să fie între 5 şi 14 ani.

Ce trebuie să faceţi ca să luaţi premiul. Trebuie să scrieţi un text cu titlul “Ce vreau să mă fac când o să fiu mare”. Poate fi despre voi, despre copiii voştri. Poate fi scris de voi sau de cei mici. Poate fi scris de bunici. Poate fi ficţiune sau pură realitate. Textele trebuie să fie originale si să aibă mai mult de 250 de caractere (cu spaţii). Autorii textelor cedează orice drept de autor către www.caia.ro şi www.tap-portugal.ro, în scopul publicării acestora pe cele două site-uri. Textele vor fi trimise la adresa anamaria@caia.ro, cu subject line-ul “Ce vreau să mă fac când  o să fiu mare”. Deadline-ul este 30 noiembrie 2013, iar câştigătorul va fi anunţat până pe 9 decembrie 2013.  Juriul e compus din mine (www.caia.ro), Simona Metea, directorul TAP România (www.tap-portugal.ro) şi Mirela Retegan, regina entertainmentului pentru copii (www.zurli.ro).

 

 

 

 

 

Tags: bilete de avion Portugalia, cazare Portugalia, concurs cu premii, Disneyland, educatie copii, excursie la LIsabona premiu, KidZania, Lisabona, parc de distractii pentru copii, Portugalia, Tap Portugal Romania

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.