Cele mai frumoase locuri pentru o aventură de-o vară

IMG_6395Cine n-a avut măcar o vară fierbinte în viaţa lui şi are mai mult de 18 ani să nu citească acest articol că nu-l mai ajută cu absolut nimic. Dar aceia care trăiesc cu nostalgia unor trecătoare sau permanente aventuri pe vreme de vacanţă, să-şi aducă aminte şi să încerce să repete experienţa. În nişte locuri de mare inspiraţie.

4810470644_a94804dc02_bLa castelul Bethlen-Haller şampaniile pocnesc unele după altele. Decor de film noir, cu donjoane supraponderale, pivniţe întunecoase şi scări care se rotesc ameţitor. Acum, castelul e în posesia oamenilor care fac vinul de Jidvei (şi şampania) şi are nişte camere de închiriat, cochete, în curte. Fiecare cameră are şi o terasă care dă înspre o pajişte întinsă pe care noaptea se aud halucinant cucuvele hăulind. Puţin mister, o fărâmă de istorie sângeroasă, niscaiva fantome sexy şi multă şampanie or să vă facă inima să tresalte. Potrivit pentru cei de vârstă tânără spre medie, care se aprind uşor de la poveşti medievale.

IMG_1885Insula Sal, Capul Verde bagă în venele turiştilor atâta muzică senzuală şi atâta grog, astfel încât îi predispune la o stare continuă de iubire faţă de aproapele lor. Dacă au un aproape cu ei, treaba e mult mai simplă, dacă au venit să-şi găsească un aproape acolo, n- să plece dezamăgiţi acasă. Cu apă ca o mângâiere, nisip ca o mângâiere, soare ca o mângâiere, cântece ca o mîngâiere, ei bine, îţi vine să o ţii într-o mângâiere. Potrivit pentru toate vârstele şi culturile, exclus mama şi tata (ai mei, că pe-ai voştri nu îi ştiu).

hanoiHanoi, Vietnam e sexy. Case înecate în umezeală sub copaci uriaşi, fete mlădioase ca nişte fire de orez bine crescute, o tensiune în aer, exotică şi dulce. În Hanoi trebuie să ieşiţi din cameră pe înserat, ca nişte fugari, să intraţi în vreun restaurant franţuzesc frumos ca la Paris, să târguiţi mătase şi-apoi să beţi vin pe vreo terasă zgomotoasă dintr-o grădină tropicală. Când ploaia o să vă alunge acasă, o să vă îmbrăţişaţi pe străzile minuscule ale cartierului vechi, printre vânzătoare de flori cu cobiliţe. Potrvit pentru relaţiile clandestine, pentru cei care visează la iubiri imposibile în timpul musonului.

londraLa Londra trebuie să fii chior ca să nu vezi delicioasa dezinhibarea a localnicilor, să fii surd să nu auzi obsedantul refren Beatles “I want to hold your hand” şi să ai o inimă de piatră dacă nu te laşi dus de val. Londra întreţine o falsă, dar sănătoasă impresie că eşti veşnic tânăr, că dragostea ta poate fi aprinsă ca la 18 de ani. E un oraş cu boutique hoteluri grozave, pline de acel mood care poate asigura o aventură într-o vară de neuitat. Sau, mă rog, aventură de neuitat într-o vară. Potrivit pentru relaţiile care au la activ multe veri şi plănuiesc să mai numere încă multe.

IMG_6401În frumoasa zonă Hovea, de lângă Perth, Australia, nişte cetăţeni simpatici au înfiinţat acum mai bine de 50 de ani un club de nudişti. Nu e singurul de pe continent, dar e fermecător. Căsuţe idilice, cu numele proprietarilor afişate cochet, rulote nepretenţioase, corturi, teren de tenis şi de volei, multă pădure şi nuditate. Atmosfera e mai curând sportivă, oamenii sunt complet zen, natura e luxuriantă, vremea veşnic plăcută. Potrivit pentru dezinhibaţi, hippioţi bătrâni sau tineri, admiratori ai “adevăratei Vame Vechi”.

 

 

 

 

Enhanced by Zemanta
Tags: aventura de o vara, Capul Verde, castelul Jidvei, club de nudisti, dragoste vara, Hanoi, locuri pentru luna de miere, Londra, Perth, vacante de dragoste

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *