Imnul Mamaiei e de origine croata

S-a lansat şi clip la frumuseţea de piesa cu oy, oy şi Mamaia, Loredana feat Mazăre, primarul şturlubatec de la Constanţa. Clipul, n-am ce zice, tehnic e bun şi ridică idioţenia absolută de piesă, conţine atâţia oameni glamuroşi, cum s-ar zice la Chişinău, încât poţi promova cu el exact ce vrea Mamaia să fie (nu, nu e nici Ibiza, nici Saint-Tropez).

Deci nici o problemă, în afară de aia că, cei trei artişti români care participă la paranghelia oficială (Loredana, Cabron şi Alex Velea) nu cântă pe vreo muzică originală, ci pe compoziţia unor ex-yugoslavi. Până şi prostia aia cu Delirium Tremens e luată de la oamenii ăia, care însă fac o treabă mult mai sprinţară decât ai noştri.

Eu nu zic că e plagiat, nu ştiu, poate că au cumpărat drepturile de folosire ale piesei, dar e aiurea. România exportă în momentul de faţă muzică pentru mase, export care ne aduce implicit o imagine pozitivă, cool, apetisantă pentru tineri (mai ales unii care s-ar agita într-un club). De ce să nu te foloseşti de asta? Sau dacă tot e să iei o melodie veche să o faci imn, de ce să nu iei una cu notorietate, astfel încât să te caţeri pe succesul ei?

Mă opresc, că Mamaia nu era pe agenda mea de azi.

Notă: Informaţia despre piesa croată o am de pe Facebook, de la unul dintre prietenii mei de-acolo, Alin Simion, nu eu am fost atât de informată şi cu urechea fină.

Tags: Alex Velea, Cabron, imnul statiunii Mamaia, Loredana, Mamaia, piesa croata, plagiat, Pro TV, promovare turistica

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: A plagiat sau nu Loredana imnul lui Mazare? | Timp liber > evenimente, concerte, clubbing, galerii de arta, stiri > iasivezi.ro

  2. Pingback: Educatia,cultura,arta,sport ,religie si …medicina!- RadioMetafora.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *