De ce sa ajungi in India la primavara?

elefanti keralaDupă cum v-am mai povestit, pe 22 martie e data de plecare într-o excursie în Kerala şi Mumbai, o tură de povestit nepoţilor. Vom vedea cu ochii noştri splendoarea orăşelelor staţiuni de munte în care se creşte cel mai gustos ceai al Indiei, vom coborî în peşterile sacre ale budismului şi hinduismului, Ellora şi Ajanta, vom cutreiera pieţele locale pline de culoare şi vom pluti pe apele liniştite ale Keralei.

Sunt ultimele două săptămâni de înscrieri, de aceea voi aduna câteva motive pentru care ar trebui să mergem împreună, în primăvară, în India.

  • Împreună e şmecheria. India e o ţară plină. Are 22 de milioane de zei sau 33 de milioane sau numai 3 milioane, nu se ştie exact pentru că zeiii ăştia nu prea stau la numărat şi nici nu răspund corect la recensământ. Dar ce ţi-e un zeu în plus sau în minus când ai 1 miliard de oameni? Ori când ai 1300 de specii de păsări, 400 de animale şi 2500 de peşti? India e despre “mulţimi” şi e dificilă dacă mergi de unul singur pentru cei care nu sunt cai de cursă lungă la călătorii. Pe de altă parte, diferit de agenţiile care cară câte 100 de oameni odată, ca pe saci de cartofi, 1001 Adventures a luat înţeleapta decizie ca un grup să se oprească la 15 călători.
    pluta kerala
  • N-o să vizităm, o să experimentăm. N-am făcut o listă de obiective şi ne vom apuca să le bifăm, trezindu-ne la 6 dimineaţa să ajungem peste tot. Turul Kerala&Mumbai a fost făcut nu în jurul unor puncte turistice, ci astfel încât să simţi locurile, să ţi se strecoare sub piele, să te întorci acasă cu India în inimă. De aceea vom sta în general la hoteluri eco, cu arhitectură locală, în căsuţe tradiţionale. Ne vom culege propriile condimente şi ne vom încerca papilele gustative cu uluitoarele sosuri indiene. Vom merge cu bărci tradiţionale şi vom încerca spinările elefanţilor. E în poveste şi Oceanul Indian şi jungla tigrului Khan. kalarippayattu
  • N-o să vedem, o să înţelegem. În 16 zile pe pământul maicii Indii o să mergem la teatru tradiţional cu măşti şi costume, spectacole de dans, reprezentaţii de arte marţiale. O să încercăm pe pielea noastră ayurveda şi liniştea plantaţiilor de ceai. La sfârşit, probabil vom pricepe cât de cât de ce India e aşa o explozie de culoare şi vitalitate, de mirosuri şi senzaţii.

Dar sunt mult mai multe de “vom face, încerca, trăi, simţi”. Ca să le aflaţi pe toate, daţi-mi un mail la anamaria[at]caia.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enhanced by Zemanta
Tags: 1001 Adventures, aventura in India, calatorie in India, India, Kerala, Mumbai

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *