Just ask: viza de Thailanda

orhideeÎntrebare: Vreau să plec în Thailanda şi ştiu că îmi trebuie viză. Se poate lua de la Bucureşti? L.P., Satu Mare

Răspuns: Românii au nevoie de viză, într-adevăr, numai că ea se poate lua la intrarea în ţară, pe aeroport, în cazul în care nu stai mai mult de 30 de zile. Acest tip de viză se poate prelungi apoi cu încă 30 de zile. Viza se poate obţine şi la Ambasada Thailandei în România, dar unii turişti povestesc că doamna (româncă) care procesează vizele nu este în mod deosebit o persoană amabilă şi săritoare, făcând experienţa mai puţin plăcută. Dacă trebuie sau vreţi să obţineţi viza din România, solicitaţi-o din timp. La sosire în Thailanda, dacă doriţi să vă fie procesate actele mai repede puteţi plăti o “taxă de verificare” de câţiva euro, în plus faţă de cei aproximativ 25 de euro, costul vizei. Aveţi grijă ca paşaportul să aibă cel puţin 6 luni până la expirare. Dacă intraţi în Thailanda terestru, verificaţi înainte dacă punctul de frontieră are serviciu de emis vize. Multe, dar foarte multe informaţii utile şi poveşti despre Thailanda găsiţi aici.

Enhanced by Zemanta