Ghid de supravietuire: Singapore

OLYMPUS DIGITAL CAMERASingapore înseamnă în traducere din limba malay “oraşul leului”. Este un stat liliputan din Asia de Sud-Est, aşezat la mică distanţă de linia Ecuatorului. Are o economie foarte dezvoltată, investeşte în noile tehnologii şi are standarde foarte ridicate în sistemul de învăţământ şi în sistemul medical. Singapore e vestit pentru curăţenia lui şi lipsa criminalităţii (unul dintre cele mai puţin corupte state din lume). În jur de 10 milioane de turişti vizitează anual ţara.

Clima: Noiembrie şi decembrie sunt lunile în care musonul aduce precipitaţii bogate. Atunci, umiditatea din aer ajunge până la 100%. În restul anului, umiditatea rămâne crescută (peste 50%), iar temperaturile sunt peste 30 de grade. Apropierea de Ecuator face ca perioada de lumină pe zi să fie aproape aceeaşi tot timpul anului.

Limba: Cu un număr foarte mare de expaţi din America, Australia şi Marea Britanie şi fost stat colonial, Singapore e singura ţară din Asia de Sud-Est în care limba engleză este cea mai folosită în mediile oficiale. Se vorbeşte şi malay, chineza mandarină şi tamil, dar absolut oricine în Singapore ştie să răspundă la o întrebare simplă în engleză.

Buget: În Singapore cazarea este ceva mai scumpă decât în majoritatea ţărilor din regiune. Există hosteluri foarte curate şi frumos amenajate unde o noapte costă începând de la 10 euro. O cameră într-un hotel de lux costă de la 250-300 de euro. Mâncarea este foarte ieftină (3-4 euro o masă) şi absolut excelentă, dar o băutură alcoolică e în general mai scumpă decât două feluri de mâncare. Biletul de avion costă între 650-850 de euro la clasa economică.

Avertismente: Singapore se laudă cu criminalitatea foarte scăzută. Se spune că dacă îţi pierzi portmoneul pe stradă, ajunge să intri în prima secţie de poliţie şi cu siguranţă îl vei găsi. Totuşi, legilor aspre din Singapore trebuie să li se supună şi turiştii. Vânzarea gumei de mestecat este interzisă în ţară. Amenzile pentru aruncat gunoaie în spaţii publice pot ajunge la 1000 de dolari. Se aplică pedeapsa capitală pentru trafic de droguri, iar consumul se poate pedepsi cu închisoare pe viaţă.

Rute aeriene: Se poate zbura prin Istanbul, Doha, Dubai sau Munchen, Paris, Londra.

Viza: Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru intrarea în Singapore, dar trebuie să demonstreze la frontieră că au suficiente mijloace materiale pentru a se întreţine pe perioada şederii. De asemenea, autorităţile pot cere biletul de întors sau un bilet de avion înspre o altă destinaţie.

5 lucruri de făcut în Singapore

  1. Vizitaţi incredibila Grădină Botanică, casă a peste 3000 de orhidee.
  2. Beţi un cocktail Singapore Sling pe terasa hotelului Raffles.
  3. Leneviţi o zi pe plajele cu nisip alb, perfect, ale insulei Sentosa.
  4. Faceţi un safari de noapte în Grădina Zoologică.
  5. Faceţi cumpărături pe Orchard Road. Multe.

 

Enhanced by Zemanta
Tags: Asia, Australia, avion Singapre, buget Singapore, calatorii in Singapore, cazare Singapore, clima Singapore, ghid de supravietuire Singapore, Orchard Road, Raffles Hotel, Sentosa, Singapore, Singapore sling, survival kit, viza Singapore

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *