Va invit in calatorie in India

kerala 1Am adoptat o călătorie. O să vă povestesc despre ea pe scurt, o să revin cu articole despre ea în următoarele săptămâni. E o aventură în Kerala şi Mumbai, India, între 22 martie şi 6 aprilie. Peter Schmidts de la 1001 Adventures a venit la mine şi mi-a propus să colaborăm. Am acceptat după ce am descusut excursia pe toate părţile pentru că niciodată, dar niciodată, nu aş recomanda ceva ce eu nu aş consuma cu plăcere. 1001 Adventures croieşte călătorii pentru grupuri mici, departe de turismul de masă dezumanizat şi dezumanizant şi vinde altceva decât o cazare şi un avion. Acestea Fog_and Mist_cruise_Periyarfiind spuse, dacă veniţi cu mine, ne întâlnim pe 22 martie după-amiaza la Otopeni, zburăm cu Qatar până la Doha, de la Doha luăm avionul până la Kochi. Prima zi în Kochi se va încheia cu un spectacol de kathakali. Călătoria continuă cu staţiunea preferată a coloniştilor britanici, Munnar, printre plantaţii de ceai şi condimente. Aici vom vedea demonstraţii de arte marţiale, un fel de strămoşi ai kung fu-ului.

În Munnar, de frumos ce e, s-au filmat secvenţe din Life of Pi. Urmează nişte zile prin junglă, cu safari pe elefanţi, joacă cu elefanţi, croaziere pe râuri interioare, căutat tigri şi alte asemenea activităţi perfect obişnuite pentru nişte turişti obişnuiţi. Când ieşim din junglă ne urcăm pe o barcă de lemn, tradiţională, care pe din afară pare medievală şi pe dinăuntru e hotel de 5 stele. Mâncăm, bem, pescuim, ţintim cu privirea animale, pescuim, căscăm gura la cea mai frumoasă poate bucată de India, aşa numitele Backwaters din Kerala, canale care se varsă în KeralaPescari_la_muncaOceanul Indian. Dacă vreţi, e o Deltă a Dunării la puterea a zecea, o explozie a naturii tropicale. După debarcare, vom merge câteva zile la Oceanul Indian, în resortul eco Marari Beach, unde pe lângă plajă, facem şedinţe de ayurveda. Pe listă e şi Aurangabad, oraşul colorat care are lângă el vestitele peşteri Ajanta şi Ellora. Aici coborâm înspre sufletul vechilor religii indiene: hinduismul, jainismul şi budismul. Aventura se termină cu două zile în Mumbai, oraşul viselor, al Bollywood-ului, al poveştilor cu sirop şi final fericit.

Excursia costă în total 3000 de euro + 50 de dolari viza. Toate hotelurile sunt de lux, toate camerele sunt din categoria superioară sau de lux. În afară de primele două zile, sunt incluse în preţ două mese pe zi (mic dejun şi cina). Sunt trei zboruri interne în pachet şi o croazieră. Sunt nouă activităţi şi vizite în cele 16 zile. Putem adăuga unele suplimentare la faţa locului. Vom avea ghizi şi şoferi. Şi o atmosferă minunată, inspirată de frumoasa Kerala, căreia i se spune Ţara lui Dumnezeu.

kalarippayattuDe ce să mergem împreună? Pentru cei care nu sunt cai de drum lung, cu rucsacul în spate şi cutreierând lumea prin autobuze locale, India e o destinaţie dificilă. Pentru femei în mod special. Ea se poate gusta altfel într-o astfel de excursie, lipsită de emoţiile unor posibile întâmplări neplăcute, dar plină de aventuri şi experienţe locale.

Ce o să aducem acasă din călătoria asta? Un geamantan plin de minuni luate din pieţele Indiei, la nişte preţuri uluitor de mici. Probabil puţină linişte, niţică relaxare, un pachet cu zâmbete. Unii dintre noi, mirodenii şi ştiinţa să le combinăm. Eu sigur o să mai aduc nişte posturi noi de yoga. Şi nişte înţelepciune indiană, ca aceea din delicatul film The Best Exotic Marigold Hotel: “Everything will be all right in the end… if it’s not all right then it’s not yet the end.” (Totul va fi bine la sfârşit. Dacă nu e bine, înseamnă că sfârşitul n-a venit).

Înscrierile se fac la anamaria[at]caia.ro şi peter.schmidts [at] 1001adventures.ro.

 

 

Enhanced by Zemanta
Tags: Ajanta si Ellora, ayurveda, Best Exotic Marigold Hotel, calatorie in India, excursie in India, excursie romantica in India, grup calatorii, India, Kerala, Kochi, Life of Pi, Marari Beach, Mumbai, Munnar, pesteri, reclama, yoga

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Pingback: Leacuri, terapii, calatorii | Depozit

 2. Pingback: Romane care ma trimit de-acasa | Depozit

 3. Pingback: De ce sa ajungi in India la primavara? | Depozit

 4. Pingback: Just ask: viza de India daca pleci la ashram | Depozit

 5. Pingback: Promovam calatorii | Depozit

 6. Pingback: Oracol de calator: Peter Schmidts | Depozit

 7. Pingback: Biblioteca virtuală de seară - 21 | impresii din lumea mare

 8. Pingback: Tedoo Social. KLM pus pe joacă. 6 luni în jurul lumii? Un foc îndrăgostit. | Tedoo cu Brad Florescu

 9. Pingback: Sega Namaste spune iarasi Namaste | Depozit

 10. Pingback: La aniversare | Depozit

 11. Pingback: INCENDIAR: Concurs cu premii in carti | Depozit

 12. Pingback: 9 luni | Depozit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *