Dacă

154464_10151358276921018_1272477096_nDacă USL nu ar fi câştigat alegerile, în dimineaţa asta, cele două maşini care au intrat pe trotuar în timp ce mergeam eu pe trotuar, blocându-mi complet accesul la drum şi punându-mi în pericol viaţa, n-ar fi existat.

Dacă Ponta n-ar fi prim-ministru, cetăţenii din Bucureşti şi-ar curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă.

Daca Crin n-ar fi făcut alianţă cu Becali, groasa de obraz poliţie rutieră mi-ar fi răspuns la plângerea în care o anunţam că eu, ca şi alţi părinţi, ne ducem copiii la şcoală pe şosea, într-o zonă plină de curbe, pentru că trotuarele sunt integral ornate cu Jeep-uri.

Dacă nesimţiţii de parlamentari n-ar fi fost 500 la număr, bătrânica frumos îmbrăcată care mi-e vecină, nu ne-ar fi oferit excrementele câinilor ei iubiţi la orice pas, dis de dimineaţă.

Dacă Băsescu nu era preşedinte, idioţii de la barul din colţ, n-ar fi depozitat o unitate de aer condiţionat în mijlocul trotuarului şi doamna care s-a împiedicat de ea, nu s-ar fi lovit.

Dacă clasa politică nu era coruptă, tâmpa companie Distrigaz, care nu se încurcă cu mărunţiş la facturi, n-ar fi oprit gazul astăzi, în cea mai friguroasă zi din an, pentru jumătate de zi.

Dacă Voiculescu n-ar fi la putere, cetăţeanul agresiv care percepe taxă de parcare celor veniţi din provincie la Curtea de Apel, ar fi fost un cetăţean civilizat care ar fi lucrat la un ONG.

Dacă domnu’ Dan n-ar fi intrat în politică, românii care derapau azi pe toate străduţele într-un delir, ar fi folosit mijloacele de transport în comun, cauciucuri de iarnă sau ar fi ştiut că să mergi 200 de metri pe jos dimineaţa, nu te omoară, ci te face mai sănătos.

Dacă Oprescu nu era primar, bucureştenii ar fi plătit parcarea ca orice oameni civilizaţi (aia de la Inter şi aia de la Universitate) şi nu şi-ar fi abandonat fierătaniile pe te miri unde.

Dacă Iliescu n-ar fi condus jocurile din umbră, vecinii mei nu ar fi lăsat scara plină de praf de la renovări, iar pe mine nu m-ar fi umflat alergia.

Dacă UDMR n-ar fi ţinut cu dinţii de guvernare, cetăţeanul care dădea jos zăpada de pe un acoperiş (clădire înaltă, nu glumă) fix când sute de copii sub 12 ani se îndreptau spre şcoală, punându-le viaţa în pericol, ar fi avut înţelepciunea să facă asta cu o oră mai devreme.

Dacă Udrea nu se cocoţa ca scroafa în copac pe mandatul de deputat, şoferii nesimţiţi din intersecţia Batiştei cu Calderon ar opri înainte de semafor, nu după semafor.

Când te gândeşti ce mi-a făcut clasa politică românească într-o singură dimineaţă, te iei cu mâinile de cap. Şi nu s-au făcut două ore de când m-am trezit.

Sursa foto, Iulian Comănescu.

Enhanced by Zemanta

Tags: Bucharest, Bucuresti, clasa politica, parcari, România, soferi nesimtiti, trafic, trotuare necuratate, Universitate, Universitate metro station, zăpadă

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *