Gangnam, ghid turistic

Gangnam nu e un stil, ci un cartier şmecher în Seoul, iar Psy nu e un rotofei care a încercat să facă întreaga omenire să danseze cabalin, ci un tip născut într-o familie bogată care a trecut pe la Universitatea din Boston şi pe la Berklee College of Music. Gangnam este un fel de Primăverii de la noi raportat la preţurile de pe piaţa imobiliară şi un fel de Centru Vechi raportat la numărul cluburilor. Aşa cum Harajuku al tokyoţilor a devenit faimos în toată lumea odată cu Harajuku Girls ale lui Gwen Stefani, aşa şi Gangnam a fost pus pe harta turismului mondial de înnebunitorul hit al lui Psy. În Harajuku sunt multe de făcut, dar nici Gangnam nu stă prea rău.

Are două zone de shopping şi de distracţie nocturnă. Prima e Apgujeong unde ziua poţi să cumperi genţi de 5000 de dolari sau eşarfe de 500, să admiri avangarda modei coreene, dar şi colecţiile adaptate special pentru Asia ale marilor creatori occidentali. Noaptea Apgujeong e plin de cluburi scumpe şi foarte scumpe, de locuri în care se cântă jazz şi unde se beau cocktailuri năucitoare. Tinerii bogaţi, din clasa lui Psy, fac paradă cu maşinile lor scumpe şi ţinutele originale. A doua e Gangnam Station (după staţia de metrou), care e varianta mai ieftină şi mai vioaie a lui Apgujeong, unde se amestecă bine tineri străini şi coreeni. Are restaurante locale şi internaţionale, în care o supă costă de la 2-3 dolari şi un fel principal de la 8-10.

Cultura înaltă mă tem că stă departe de Gangnam, dar puteţi vizita Kimchi Field Museum, dedicat celebrelor “murături coreene”, kimchi, de altfel mâncarea naţională a peninsulei. În ton cu aerul posh al zonei este muzeul genţilor, cu o colecţie care depăşeşte 1500 de exemplare din toate epocile şi din toate colţurile lumii. Totuşi, în această lume nouă a viitorului, se găseşte şi o mică bijuterie a trecutului: Bongeunsa, un templu budist vechi de câteva secole.

Gangnam, până la urmă,  este exact aşa cum ni-l putem închipui din clip: consumerist, superficial, amuzant, distractiv şi mai cu seamă complet fermecător.

Enhanced by Zemanta
Tags: calatorii pentru tineri, cartier, Coreea de Sud, Gangnam, Gangnam Style, Harajuku, Psy, Seoul, tineri, Tokyo

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Legături #99 | ArTiStul mă semnez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *