Londra: 10 lucruri de admirat

1.  Big Ben: numele iniţial a fost The Great Bell şi nu se ştie exact cum s-a ajuns la actuala denumire. Există două ipoteze- fie Ben cel Mare a fost un om politic din secolul 19, fie un campion de box.

2. Harrods: magazin de lux londonez de unde se pot achiziţiona piese Vivienne Westwood şi Alexander Mc’Queen, dar şi ursuleţi de plus.

3. Trafalgar’s Square: în mijlocul pieţei se înalţă columna lui Nelson, iar în capăt e National Gallery. Adevăratele vedete însă sunt porumbeii care se aşează pe oamenii vii cu îndrăzneala cu care se aşează pe statui.

4.  Tamisa: râu care taie în două Londra, faimos în Evul Mediu pentru mirosul pestilenţial pe care îl răspândea. Astăzi împrospătează aerul aglomeratei capitale.

5.  Palatul Buckingham: reşedinţa reginei şi loc excelent să faci o poză cu faimoasele gărzi regale.

6. Hyde Park: o fostă grădină a unei mănăstiri, transformată într-un parc fabulos.

7. Shakespeare’s Globe: reconstruit după modelul Teatrului Globe al vestitului dramaturg, e de fapt o clădire recentă, făcută la iniţiativa unui american.

8. Covent Garden: o piaţa de vechituri, opera, magazinele şic, actorii de stradă sunt emblemele zonei. Bună pentru plimbări de după-amiază.

9. Bond Street: strada scumpă şi cu nasul pe sus a Londrei. Toţi creatorii de modă şmecheri au butic pe Bond, iar preţurile de aici dau faima de oraş scump Londrei. Ideal pentru window shopping.

10. Abbey Road: strada, zebra şi studioul care au fost făcute celebre de formaţia Beatles.

 

Enhanced by Zemanta
Tags: 10 lucruri de admirat, 10 lucruri de facut, călătorii, Covent Garden, London, Londra, Shakespeare, Tamisa, The Globe, Trafalgar Square, Vivienne Westwood

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *