Corespondenta de la Razvan Marc, Targul de Turism de la Londra, bonus cu Robbie Williams

Draga Ana,
Stiu ca tie iti plac povestile cu printese, chiar daca de acum esti mare si le spui fetitei tale. Asa ca am incercat aici la Londra sa gasesc o poveste cu o printesa adevarata (nu-mi era greu, ca familia regala britanica geme de ele) si exotica: am gasit.
La targul de Turism WTM (World Travel Market) de la Londra a devenit o traditie ca a doua zi de targ, fix la orele 14.00 printesa Ubolratana a Thailandei sa viziteze standul TAT (Autoritatea de turism a ThailandeI) si sa prezideze inmanarea premiilor pentru cele mai ecologice hoteluri din Thailanda. Inarmat cu aparatul foto si cu Madalina Nan de la TAT Romania pe post de ghid am pozat-o si ascultat-o pe printesa exclusiv pentru blogul tau. Trebuie sa-ti spun ca au fost foarte tari comentariile Madalinei:
“Ea e sefa TAT din tara x, el e seful TAT din tara y, ei sunt membri staff-ului personal ai printesei, ei pot fi agenti sub acoperire, ceilalti sunt de la presa, cei de acolo de la hotelurile premiate, printesa soseste din stanga, ba din dreapta, se apropie pentru ca i se pregatesc paharele cu apa si ceai…” ce mai, am fost constient de fiecare invitat si de fiecare moment al ceremoniei mai ceva ca la un meci de fotbal. Multumesc, Madalina. Printesa e frumoasa si pare tanara si cocheta.
Tot cu Madalina am dat o raita prin targ sa vad ce ti-ar mai placea. Rusia cea mare avea niste standuri uriase. Norvegia promova Svalbard-ul indepartat. Malaysia Airlines (stii tu, cei care ne-au dat Haagen Dazs in avion) se mandreau cu noul Airbus A380. M-am intalnit cu dl Rida din Dubai care a insistat cu toata alergia mea la gluten sa mananc ceva prajitura libaneza. Greu mi-a fost dar l-am refuzat. Cei de la standul Abu Dhabi aveau un soim alb viu pe care-l imprumutau doritorilor de facut poze cu el – cam ca ala cu care am filmat eu in Dubai de zambeam chiar daca in sinea mea mi-era frica.
Ti-ar fi placut standurile de la Israel si Ungaria care merg pe spa, ape termale si sarate si logo-ul de la Peru. Si ai fi zambit amar la standul Romaniei, verde cu stalpi albi dupa care stateau ascunsi agenti de turism romani asteptand clienti sa faca afaceri.
La Londra vremea nu se dezminte. Innorat si ploua. Nu-i nimic. Luni seara, pe Oxford Street, in dreptul magazinului House of Fraser, Robbie Williams a dat un concert gratuit de cateva piese si fix la 18.15 a aprins luminile de Craciun pe celebra strada de shopping. Si apropo de Robbie a carui piesa “Candy” e no. 1 in Marea Britanie, BBC Radio 1 refuza sa-l mai programeze in playlist pentru ca, se spune intr-un comunicat oficial, la 38 de ani dl Williams e prea depasit pentru publicul tinta al radioului, tinerii intre 17-25 de ani. Robbie a fost domn si a declarat ca intelege ca BBC Radio 1 e un radio de stat si daca statul le-a impus publicul target el nu are ce sa faca… insa a spus raspicat ca daca BBC Radio 1 va programa, cumva, in playlist Coldplay sau Madonna… o va lua personal si se va duce peste ei. Distractiv in Regatul Unit, zic.
Si ca sa inchei, pai inchei cu un titlu citit in fuga intr-un ziar uitat in metrou: “Somerii primesc sedinte de bronzat gratuite pentru a le spori increderea in ei”. Nice! See you in Istanbul, joi.

 

Enhanced by Zemanta
Tags: Abu Dhabi, BBC Radio, BBC Radio 1, brand turistic, Londra, Malaysia Airlines, Norvegia, Oxford Street, Peru, printesa thailandeza, Razvan Marc, Robbie Williams, România, Ruisa, Svalberad, TAT, Thailanda, World Travel Market

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.